vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Theresa May, vot de încredere din partea Partidului Conservator

După două ore de vot în Camera Comunelor, premierul Theresa May a câştigat miercuri noaptea votul de încredere din partea Partidului său Conservator.

Graham Brady, preşedintele aşa-numitului „Comitet 1922″, a declarat că 200 de parlamentari conservatori au votat în sprijinul premierului May în calitate de lider şi 117 dintre parlamentari au apreciat că nu mai este liderul potrivit pentru a pune în aplicare ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Cu puţin timp înainte de vot, May a încercat să câştige sprijinul parlamentarilor şi a promis să demisioneze înainte de alegerile din 2022.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Procesul de ieşire a Marii Britanii din UE, prevăzută pentru 29 martie 2019, s-a împotmolit din cauza unei opoziţii parlamentare faţă de acordul convenit luna trecută de premierul britanic, care a deschis unele posibilităţi, inclusiv o întârziere Brexitului sau chiar organizarea unui alt referendum.

Premierul britanic a anulat luni un vot parlamentar privind acordul, menit să menţină relaţii viitoare apropiate cu UE, după ce a devenit clar că nu va fi votat.

Brexitul este cea mai importantă decizie politică şi economică a Marii Britanii de la cel De-al Doilea Război Mondial. Pro-europenii se tem că ieşirea Marii Britanii din UE va slăbi Occidentul pe măsură ce se va confrunta cu preşedinţia lui Donald Trump şi asertivitatea în creştere a Rusiei şi Chinei.

Theresa May se confruntă atât cu parlamentarii care consideră că ea a făcut prea multe concesii Uniunii Europene (în special prin acceptarea mecanismului de ”backstop” pentru Irlanda de Nord), cât şi cu cei care se opun ieşirii Regatului Unit din UE.

Politica