sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Interceptări din dosarul ambulanţierilor: „Da’ nu e prejudiciu patru litri de motorină, Romică, să-ţi facă dosar penal!”

Alte detalii care îi incriminează pe ambulanțierii din Corabia ies la iveală, după ce au fost făcute publice interceptări ale unor discuții dintre ei. Asta după ce unul dintre șoferii de ambulanță, Mari cum îl numesc cei interceptați, a fost prins de oamenii legii că avea un bidon cu motorină în mașina sa.

În discuțiile dintre un ambulanțier și o altă persoană, angajatul Ambulanței povestește revoltat despre faptul că unul dintre colegi a fost deja prins cu motorina furată.

AMBULANȚIER: L-a prins… l-a prins la… la Mari, asta, la Spălătorie!… … Păi el ar trebui să spună: „Da, domne, eu asta mi-am luat-o de la Peco, să-mi fac rumeguş la…”

Policlinica Buna Vestire Craiova

AMBULANȚIER: De la Peco, da! Da!.. „Să ung căţaua, că are păduchi!”

Domnul: … (râde) Da, bă!

AMBULANȚIER: S-a căcat pe el! Cică: „Bă, mă dă ăştia afară!”… „Bă, păi ce treabă are, bă, serviciul?! Tu… pe tine te-a ţinut la şapte şi zece! Tu plecasei de la servici! Dacă te prindea cu Salvarea, că trăgeai din ea, că băgai în bidon sau că altă… Bă, asta era!…”

Domnul: Da!

AMBULANȚIER: … „Da’ nu e prejudiciu’ patru litri de motorină, Romică, să-ţi facă dosar penal! Tu eşti nebun la cap?! Ăştia consumă hârtiile degeaba!”

Ambulanțierul interceptat își făcuse un plan prin care voia să îi inducă în eroare pe oamenii legii, în cazul în care ar fi fost și el oprit în trafic, pentru control. Strategia a fost dezvăluită în discuțiile interceptate dintre același ambulanțier și o femeie, după cum rezultă din dosarul procurorilor.

AMBULANȚIER: Aseară au avută ăia razie şi ne-a căutat pe noi în portabagaj, pe toţi ăştia de la Salvare!

Doamna: Bă, tu ce-ai?!

AMBULANȚIER: Da. Şi să vezi ce fac acuma… mă duc şi umplu un bidon de apă şi-l pun în portbagaj, să mă oprească acu’, să li-l dau! Să le zic: „Bă, motorină… Duceţi-vă la… (râde)… la analize cu ea!”

Mai mult, ambulanțierii puneau la cale și un plan prin care să o convingă pe colega lor asistentă care i-ar fi denunțat la Poliție să își dea demisia

AMBULANȚIER: De la Rodica a plecat! Ascultă-mă pe mine!

Domnul: Auzi şi tu?! A dracu’ şi aia!

AMBULANȚIER: Eu i-am spus lu’ Rodica, că nu mai lucrez cu ea, din momentu’ ăsta! Nu mai lucrez!

Domnul: Aaa…

AMBULANȚIER: Nu mai lucrez! Nu mai lucrez!

Domnul: Aha!

AMBULANȚIER: i-a zis lu’ Mihai Cioboată, a refuzat-o! I-a zis lu’ Cococi, a refuzat-o! I-a zis lu’ Murat, a refuzat-o! I-a zis lu’ Romică, a refuzat-o! Şi nenorocita… uite şi tu ce face?! Umblam cu ea pe la spitale să nu moară! I-am dat toţi o sută de milioane că-i căzuse păru’ din cap!

..

AMBULANŢIER: Javră! Să vedem cine o să mai lucreze cu ea?! Că pân’ la urmă îi dăm teroare… îi dau teroare psihică … o … o fac să plece, să renunţe! …

Judecătoria Corabia a decis că cei 13 ambulanțieri cercetați pentru furt de motorină rămân sub control judiciar și nu mai pot veni la serviciu, până la soluționarea cauzei. Potrivit procurorilor, ei ar fi furat combustibil constant, pe parcursul a trei ani. În acest caz, oamenii legii au mai deschis și un sodar penal pentru ucidere din culpă, după ce s-a constata că șoferii salvărilor mergeau cu viteză redusă la solicitări, pentru a economisi motorină. 8 persoane ar fi decedat în așteptarea salvărilor, spun anchetatorii.

Politica