sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Centenarul Marii Uniri în Oltenia, la Casa de Cultură „Traian Demetrescu” Craiova

Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu” organizează în parteneriat cu Muzeul Olteniei Craiova, Muzeul Judeţean Vâlcea „Aurelian Sacerdoţeanu” şi Casa de Cultură „Traian Demetrescu” Craiova, în perioada septembrie – decembrie 2018, o expoziţie temporară intitulată: Centenarul Marii Uniri în Oltenia.
Expoziţia se înscrie în seria proiectelor care celebrează Centenarul Marii Uniri şi va fi constituită de fotografii şi text, la care se vor adăuga diferite obiecte, precum uniforme, ustensile, arme, decoraţii etc., care să crească interesul publicului faţă de tematica prezentată.
Având în vedere faptul că una dintre figurile feminine emblematice ale ţării noastre în Primul Război Mondial a fost Ecaterina Teodoroiu, ne-am propus să acordăm „eroinei de la Jiu” un loc aparte în cadrul expoziţiei noastre.
De asemenea, un loc special va fi acordat şi lui Vasile Craiu, căpitan aviator, primul as al aviaţiei române. Numele său a intrat în legendă ca un simbol al curajului şi iscusinţei piloţilor militari.
Demersul nostru subliniază o dată în plus importanţa acestui eveniment (Centenarul Marii Uniri) precum şi ideea de mobilitate a patrimoniului din cele mai reprezentative instituţii muzeale ale ţării.
Prin urmare, miercuri, 12 decembrie, orele 14:00, vă invităm la sediul Casei de Cultură Traian Demetrescu, din Craiova, str. Traian Demetrescu nr. 31, pentru a participa la deschiderea expoziției Centenarul Marii Uniri în Oltenia.

Politica