miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinţi. Pompierii au intervenit la şapte situaţii de urgenţă

Pompierii din cadrul ISU Mehedinţi au intervenit, în acest weekend, la şapte situaţii de urgenţă, dintre care trei incendii, trei accidente rutiere cu victime şi o explozie. Totodată, paramedicii SMURD din cadrul ISU Mehedinţi au intervenit la 13 urgenţe medicale.

Sâmbătă, 08 decembrie a.c., la ora 11.15, un echipaj de pompieri din cadrul Stației Vânju Mare a intervenit cu o autospecială cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coşul de evacuare a fumului de la o casă de locuit, în localitatea Vânju Mare. Incendiul a fost lichidat imediat de către pompieri, fără a fi înregistrate pagube materiale însemnate. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de coşul de fum amplasat și neprotejat termic faţă de materiale combustibile din jur.

Tot sâmbătă, 08 decembrie a.c., la ora 12.26, un echipaj de paramedici din cadrul Detaşamentului de pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu o ambulanţă SMURD pentru salvarea unei persoane, lovită de un autoturism, pe str. Dr. Saidac din municipiul Dr. Tr. Severin. Paramedicii SMURD au acordat îngrijiri medicale şi au transportat la UPU un bărbat, în vârstă de cca. 77 ani, conştient.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În seara zilei de sâmbătă, 08 decembrie a.c., la ora 19.54, un echipaj SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Dr.Tr. Severin a intervenit pentru salvarea a două persoane, victime ale unui accident rutier produs pe str. Nicolae Iorga din municipiul Dr. Tr. Severin. Paramedicii SMURD au acordat îngrijiri medicale celor două victime (un minor în vârstă de cca. 16 ani și un bărbat în vârstă de cca. 46 ani), acestea refuzând transportul la spital.

Duminică, 09 decembrie a.c., la ora 08.21, două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Dr. Tr. Severin au intervenit cu o autospecială cu apă și spumă şi o ambulanță SMURD pe str. Calomfirescu din municipiul Dr. Tr. Severin, unde, din cauza acumulărilor de gaze, s-a produs o explozie în bucătăria de vară a unei gospodării. În urma exploziei a rezultat o victimă ce prezenta arsuri de gradul I şi II la faţă şi membrele superioare. S-a acordat primul-ajutor medical de urgenţă, victima fiind transportată la UPU Dr.Tr.Severin. Explozia a afectat acoperișul şi uşa bucătăriei, uşa şi geamul casei de locuit, 3 m liniari de gard, precum şi geamul şi plafonul bucătăriei vecinului.

Duminică, 09 decembrie a.c., la ora 09.40, un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Dr.Tr. Severin a intervenit cu o autospecială cu apă și spumă la un accident rutier produs între două autoturisme, în municipiul Dr.Tr. Severin. În urma accidentului a rezultat o victimă cu atac de panică preluată de către echipajul S.A.J. Pompierii au acţionat pentru înlăturarea pericolului de producere a unui incendiu ca urmare a accidentului.

Tot duminică, 09 decembrie a.c., la ora 14.24, un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului Dr. Tr. Severin a intervenit cu o autospecială cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată, în localitatea Ostrovul Corbului, comuna Hinova. Au ars cca. 10 ha vegetație uscată. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinantă de focul folosit în spaţii deschise.

În după-amiaza zilei de duminică, 09 decembrie a.c., la ora 15.47, un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului de pompieri Orşova a intervenit cu o autospecială cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la mai multe pubele situate pe str. Decebal din municipiul Orşova. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de jarul provenit din depozitarea cenuşei în apropierea materialelor combustibile.

Politica