marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Turnul Eiffel, închis sâmbătă

Autorităţile franceze au anunţat joi că mai multe obiective turistice din Paris, printre care Turnul Eiffel şi Muzeul Luvru, vor fi închise sâmbătă din cauza protestelor anunţate de mişcarea „Vestele galbene”.

Pe lista obiectivelor turistice care vor fi închise se numără şi Muzeul Orsay, cele două opere şi Grand Palais. Decizia de a închide zeci de obiective turistice şi magazine a fost luată ca măsură de precauţie, după ce protestatarii au distrus săptămâna trecută o parte din Arcul de Triumf.

Poliţia din Paris le-a cerut mai multor proprietari de magazine şi restaurante din zona Champs Elysees şi Bastille să închidă sâmbătă, pentru a evita orice fel de incident. De asemenea, autorităţile locale din 15 zone din jurul Parisului au fost rugate să elimine orice obiecte de pe străzi care ar putea fi folosite drept proiectil.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Autorităţile franceze au anunţat că vor suplimenta numărul forţelor de ordine, pe lângă cele 65.000 deja existente în întreaga ţară, pentru a face faţă protestelor anunţate iar guvernul ia în calcul trimiterea jandarmilor şi a ofiţerilor antiterorism să patruleze în apropierea clădirilor publice.

Manifestaţii violente au fost înregistrate în Franţa, în utlimele trei weekenduri, după ce Guvernul anunţase că va scumpi carburanţii iar în urma acestor manifestaţii cel puţin 263 de persoane  au fost rănite şi 412 indivizi acuzaţi de implicare în violenţe au fost reţinuţi.

Politica