vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România face spectacol la EURO! Tricolorele au câștigat grupa

Naționala de handbal feminin a României a câștigat meciul cu Norvegia, scor 31-23, în ultima etapă din Grupa D. Victoria a fost una foarte importantă, nu doar prin prisma obținerii primei poziții, dar și datorită adversarului pe care tricolorele l-au învins.
A fost prima victorie după 18 ani în fața celei mai titrate echipe din istoria Campionatului European de handbal feminin. Nordicele au jucat de opt ori în finalele europene și au câștigat șase. România a avut un parcurs excelent în această ediție a competiției. Elevele lui Ambros Martin au învins toate cele trei combatante, Cehia, Germania și Norvegia, și întră cu patru puncte în fața următoare a turneului final.
Selecționerul României a fost foarte mulțumit la finalul meciului, nu doar de rezultat, dar și de jocul bun prestat de elevele sale.
„Trebuia să fie un astfel de joc, dacă voiam să învingem Norvegia. A fost o situație specială, în care Norvegia avea neapărat nevoie de aceste două puncte. Suntem fericiți că am reușit să jucăm la acest nivel. Pentru noi, mai important decât punctele este felul în care jucăm. Asta mă bucură cel mai mult. Vreau să le felicit pe fete. Știu că fetele noastre vor fi motivate și vor lupta mereu, tot timpul, știu că vor da tot ce pot și în grupele principale. Am avut un portar care a fost pe fază când ele au avut șanse și a avut niște parade de excepție în momente-cheie”, a spus antrenorul româncelor la TVR.
Dumanska a fost nominalizată drept cea mai bună handbalistă a partidei. Portarul celor de la SCM Rm. Vâlcea, în vârstă de 22 de ani, a avut o evoluție foarte bună și câteva parade de excepție.
„Mă bucur din tot sufletul că eu cu echipa am reușit să facem un joc superb. Ne bucurăm de victorie și ne pregătim pentru meciurile care vor urma. Noi am încercat să facem un joc bun, nu ne-a interesat ce adversare avem în față. Suntem fericite, acum mergem să ne odihnim. Ne pregătim pentru grupa cealaltă”, a declarat Dumanska la TVR.
Au marcat pentru România: Neagu 11 (4 din 7m), Chiper 5, Geiger 4, Buceschi 4 (1), Pintea 3, Udriștioiu 1, Laslo 1, Ardean-Elisei 1, Dragut 1, iar Yuliya Dumanska a apărat 44% din ocaziile norvegiencelor.

După faza grupelor, statisticile arată foarte bine pentru România:
Cel mai bun atac (91 de goluri marcate)
Cel mai eficient atac (66%)
Cea mai bună poartă (42 de parade, 36%)
Cele mai puține mingi pierdute în atac (24)
Una dintre cele mai bune apărări (75 goluri primite)
Locul 1 în clasamentul fair-play

România va începe meciurile din runda următoare de pe prima poziție, cu maxim de puncte și un golaveraj excelent (+13), după victoriile cu Germania și Norvegia!

Policlinica Buna Vestire Craiova

Programul tricolorelor:
9 decembrie: cu Olanda, la ora 19:00
11 decembrie: cu Spania, la ora 19:00
12 decembrie: cu Ungaria, la ora 19:00

Politica