vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O analiză la rece asupra parcursului FCU Craiova!

Zicală oltenească: când ceva merge perfect, schimbi! Cine a pierdut cele cinci puncte care ar fi putut face din echipa craioveană liderul seriei a treia din ultimul eșalon național: Stoica, Filip, Napoli sau Mititelu?

În liga județeană, cu Nicolo Napoli la conducere, FCU Craiova a mers perfect. A încheiat sezonul fără să aibă nici măcar un egal, darămite o înfrângere în cele două competiții în care a fost implicată. S-a realizat eventul, însă, în dulcele stil al patronului Adrian Mititelu, staff-ul administrativ și tehnic care a reușit performanța remarcabilă a fost îndepărtat. Cu Marcel Iancu și Nicolo Napoli trecuți pe linie moartă, patronul l-a angajat pe Fane Stoica să continue treaba pe parte tehnică, în vreme ce administrativ a fost promovat în primă instanță Săceanu.
Departe de a desconsidera calitățile evidente de antrenor ale lui Fane Stoica, la noul descălecat la echipa din Bănie, acesta nu a excelat. A ratat calificarea în fazele naționale ale Cupei, în fața unei echipe de județ, iar în campionat a avut un bilanț departe de așteptări: 2 victorii, o remiză și o înfrângere, fapt care a determinat schimbarea lui.
Oarecum dubios, în locul lui „Mourinho din Bănie”, patronatul a făcut un experiment. L-a instalat pe Adrian Filip, cvasinecunoscut, poreclit Zambrotta. Experiementul s-a soldat cu o victorie, un egal și-o înfrângere. Adică patru puncte din 9 posibile. Alte cinci irosite, fix ca-n mandatul lui Stoica.
Urmarea? Mititelu s-a întors de unde a plecat, adică la Nicolo Napoli, italianul care condusese excelent echipa în județ. În noul mandat, Napoli a înregistrat 6 victorii, un egal și o înfrângere. Rezultate care au readus echipa olteană în bătălia pentru promovare, fiind la patru puncte distanță de ocupanta primului loc, Turris Turnu Măgurele.
Așadar, 4 puncte de recuperat, și rând pe rând, cei trei antrenori care s-au succedat la cârma echipei au pierdut, fiecare, câte 5 puncte. Care au fost cele mai groaznice? Unde s-a pierdut titlul de campioană de toamnă? Sau a fost decisivă în pierderea punctelor instabilitatea la nivelul băncii tehnice?

Rezultatele nefavorabile cu cei 3 antrenori pe bancă:
Ștefan Stoica
FCU Craiova – Pucioasa 0-0
FCU Craiova – Voluntari II 0-2

Policlinica Buna Vestire Craiova

Adrian Filip
Turris Turnu Măgurele – FCU Craiova 1-1
Flacăra Horezu – FCU Craiova 2-0

Nicolo Napoli
FCU Craiova – Astra II 2-3
CSU Craiova II – FCU Craiova 1-1

Politica