joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CCR a decis: până pe 13 decembrie să fie trimise opiniile pe conflictul Guvern-Preşedinţie

CCR a stabilit, vineri, ca până pe 13 decembrie, părţile trebuie să transmită punctele de vedere, în urma sesizării unul conflict juridic între Guvern şi preşedintele Klaus Iohannis de către premierul Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă a declarat, vineri, în debutul şedinţei de Guvern, că a sesizat Curtea Constituţională a României pentru a soluţiona „blocajul” pe care l-a creat preşedintele Klaus Iohannis prin neluarea deciziei de numire a miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării.

Mai mult, premierul spune că analiza prelungită a preşedintelui cu privire la nominalizarea miniştrilor nu are temei legal şi este o opunere făţisă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În schimb, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, legat de sesizarea Guvernului la CCR privind posibilul conflict pe numirile de la Dezvoltare şi Transporturi, că CCR nu are cum să rezolve problema, ea fiind una politică. Iohannis a mai acuzat că ţara nu are premier. Şeful statului a mai spus că Viorica Dăncilă l-a sunat abia cu o zi în urmă.

De asemenea, Iohannis a spus că va aştepta luarea unei decizii de către Curtea Constituţională, cu privire la posibilul conflict instituţional Preşedinţie-Guvern privind numirile de la Transporturi şi Dezvoltare şi abia apoi va anunţa rezultatul analizei sale.

Politica