joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„România Educată”: Ar putea fi baza viitoarei Legi a Educaţiei

Programul „România Educată” este un proiect care ar trebui să constituie baza viitoarei Legi a Educaţiei, spun reprezentanţii părinţilor.

“Ideile sunt bune dar trebuie multă grijă la implementarea lor, să nu devină nişte şabloane şi atât. Va trebui să se facă o formare mai bună asupra profesorilor. Spun asta pentru că pe specialitate fiecare dintre noi suntem bine pregătiţi. Partea de pedagogie şi psihologie am învăţat-o fiecare la catedră. Acolo ar trebui mult mai mult lucrat, la nivelul universitar”, a declarat directorul Şcolii Gimnaziale “Sfinţii Voievozi” din Capitală.

De cealaltă parte, unii profesori susţin că pentru a realiza propunerile programelor trebuie de lucrat mult cu profesorii şi studenţii de la pedagogie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Din păcate, în aceste domenii ca educaţia de viitor, încercăm să avem forme fără fond. Adică, foarte multe lucruri corecte de altfel, dar mult mai multă vorbărie decât ce trebuie făcut corect. E clar că ce trebuie de evidenţiat sunt fondurile şi calitatea profesorilor. Restul lucrurilor sunt corecte şi bine făcute. Sper ca cei care în continuare se vor ocupa de el să fie oameni deştepţi şi să înţeleagă despre ce este vorba”, a spus profesorul de matematică şi coordonatorul Lotului Olimpic Naţional de Matematică, Radu Gologan.

Profesorul mai spune că din program lipsesc multe lucruri, cum ar fi componenta digitală.

Programul „România Educată”, lansat miecuri la Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis, propune măsuri până în anul 2030, precum o rata de promovare de cel puţin 80% a testării de la finalul educaţiei gimnaziale şi 75% cea de promovare a examenului de bacalaureat din totalul colectivităţii.

Politica