joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Primăria Severin va angaja experți contabili pentru a verifica periodic toate asociațiile de proprietari din municipiu

Primarul din Drobeta Turnu Severin județul Mehedinți, Marius Screciu a anunțat că va lua o măsură fără precedent pentru municipiu: angajarea de experți contabili care să verifice periodic și ,,la sânge” activitatea de la toate asociațiile de proprietari. Motivul, zilnic la primărie, zeci de severineni reclamă că banii plătiți de ei nu se regăsesc în plățile făcute de administratorii de la asociații, că facturile emise sunt încărcate sau alte nereguli de acest fel. Primarul Screciu a declarat că astfel de controale efectuate de experții corpului contabililor autorizați au mai fost derulate și de alte primării din țară, iar în urma verificărilor au ieșit la iveală nenumărate nereguli. Edilul șef susține că nu ar fi de mirare să fie la fel și la Drobeta Turnu Severin, având în vedere numărul mare al reclamațiilor. Practic, locatarii se plâng că se simt de cele mai multe ori legați de mâini în relația cu reprezentanții asociațiilor de proprietari, că administratorii și președinți își fac legea lor, ignorând de cele mai multe ori drepturile locatarilor, că sunt stat în stat și că singura cale pe care o au la dispoziție le rămâne doar instanța de judecată.

,,În ultima perioadă a crescut foarte mult numărul severinenilor care reclamă nereguli la asociațiile de proprietari. Fie că banii plătiți de ei nu se regăsesc în plățile făcute de administratori, iar furnizorii de utilități somează asociația, fie faptul că facturile emise sunt încărcate, și așa mai departe. Este principalul motiv pentru care, începând cu anul viitor, voi solicita consilierilor locali să își dea acordul în vederea încheierii unui parteneriat între Consiliul Local Drobeta Turnu Severin și Corpul Experților Contabili Autorizați din Mehedinți în vederea demarării unor controale temeinice în documentele contabile ale tuturor asociațiilor de proprietari,” a anunțat Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

,,Zilnic avem zeci de sesizări din partea oamenilor. Încercăm în măsura în care putem să îi ajutăm. Atunci când suntem depășiți de probleme, îi îndemnăm să se adreseze instanței”, a declarat Constantin Nicola, șef biroul de îndrumare și control a asociațiilor de proprietari din cadrul primăriei Drobeta Turnu Severin.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica