sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Chiloți și haine de bebeluș pe post de lavete. Minerii din Gorj, revoltați

Minerii gorjeni folosesc lenjerie intimă și hăinuțe de bebeluș, cumpărate de la second hand-uri, pe post de lavete. Angajaţii de la cariera minieră Lupoaia, din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) au nevoie de aceste textile pentru a-și desfășura activitatea. Liderul de sindicat, Nicu Bunoaica, spune că a solicitat conduceriii unităţii lavete, dar i s-a răspuns că se află în procedură de achiziţie. Tot acesta a postat pe pagina lui de facebook imagini cu „lavetele” pe care angajații le folosesc.

Salariaţii merg şi cumpără lavete de unde pot, din târgurile sau magazinele de haine second-hand. Am solicitat, din partea sindicatului, conducerii unităţii să ni se răspundă când vor fi primite lavete de către salariaţi, dar ni s-a spus că se află în procedură de achiziţie. Acest răspuns îl primim mereu din partea conducerii unităţii“.

Nicu Bunoaica a precizat că aceste lavete sunt necesare în activitatea angajaţilor carierei, mai ales a lucrătorilor de la sectorul mecanic: „Avem nevoie de lavete în fiecare zi. Orice angajat de la sectorul mecanic are nevoie de lavete pentru a curăţa anumite zone unde intervin, pentru a şterge rulmenţii de impurităţi. Reparăm reductoare şi trebuie să ne ştergem de unsoare. Se verifică «lagărele» de excavatoare, pe circuituitul de benzi, şi tot la fel este nevoie să se şteargă murdăria de acolo“.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica