vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

S-au pus pe treabă, să nu piardă fondurile europene!

Se lucrează de zor în comuna gorjeană Drăguţeşti. La Şcoala Gimnazială din satul Urecheşti, muncitorii muncesc la foc automat, pentru a termina construcția unei școli noi. Motivul este unul destul de întemeiat, pentru a nu pierde fondurile europene.

Este un proiect important pentru comună. Este vorba de 12 miliarde şi jumătate de lei vechi, bani pe care i-am obţinut prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Sunt bani europeni cu care vom schimba total faţa şcolii şi va deveni cea mai modernă din comună. Lucrările au ca termen de finalizare 11 decembrie 2019, dar constructorul ne-a dat asigurări că vor fi gata mai devreme. Eu preconizez că, până în primăvară, şcoala va fi gata, iar copiii se pot muta acolo”, a spus primarul din Drăguţeşti, Ion Popescu.

Între timp, copiii au fost mutaţi într-o clădire situată peste drum de şcoală. „Ca să nu aducem copiii la şcoala din Drăguţeşti, să nu-i mai punem pe drumuri, am ales să-i ducem într-o clădire peste drum de şcoală. Este o clădire modernă şi acolo. Copiii vin la şcoală pe două schimburi. Eu am pus preţ pe şcoli. Şi la ţară se învaţă carte, pentru că avem dascăli cu vechime, dascăli de excepţie. Anul trecut, am avut eleva cu cea mai mare medie la Evaluarea Naţională. Deci am demonstrat că se poate face carte şi aici”, a declarat edilul șef al urbei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Politica