vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Piste pentru bicicliști în Slatina, cu fonduri europene

Municipalitatea slătineană accesează fonduri europene pentru realizarea unor piste pentru biciclişti şi pentru achiziţionarea de biciclete electrice şi staţii de încărcare.

Administratorul public al municipiului, Cristian Cismaru, a declarat că municipalitatea inventarizează toate străzile pentru a vedea unde trama stradală permite amenajarea de piste pentru biciclete. Noile piste ar urma să se întindă pe peste 10 kilometri.

„Este vorba despre stabilirea și trasarea unor piste pentru bicicliști, atât pentru biciclete normale cât și stații de încărcare pentru biciclete electrice și achiziționarea de biciclete electrice. A trebuit să inventariem toate străzile, să facem documentații cadastrale, să vedem unde trama stradală ne permite, după ce am văzut unde sunt proprietățile și limita de proprietate, astfel încât să nu ne suprapunem cu partea pietonală și nici cu partea de iluminat. Prin proiectul tehnic și contractul de execuție se vor trasa pistele și se vor stabili locațiile din care vor pleca bicicletele”, a declarat Cismaru.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Consilierii locali au aprobat, săptămâna trecută, principalii indicatori economici pentru această investiţie. Este vorba despre următoarele obiective de investiţii: realizare infrastructură pentru biciclete, în valoare de 2.743.566,29 lei, TVA inclusă; achiziţionarea de biciclete electrice, în valoare de 4.948.657,27 lei, TVA inclusă; dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică, în valoare de 1.088.497,01 lei, TVA inclusă.

Politica