vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

DESPRE CULTURA DE AZI: Monument pentru eroi, dezvelit de Centenar în comuna doljeană Siliştea Crucii

Centenarul Marii Uniri a fost marcat pe 1 Decembrie 2018 în comuna doljeană Siliştea Crucii prin ceremonia de dezvelire unui monument închinat eroilor care şi-au dat viaţa în Al Doilea Război Mondial pentru apărarea României Mari, printro depunere de coroane din partea Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor “Regina Maria” – Filiala Dolj “Fraţii Buzeşti” şi o slujbă religioasă. Monumentul a fost ridicat la iniţiativa primarului liberal Laurenţiu Sandu, prin contribuţia financiară a primarului şi consilierilor locali, fiind amplasat în centrul comunei. Numele tuturor eroilor din comuna Siliştea Crucii a fost scris cu litere aurite pe monumentul care simbolizează o carte deschisă.

În prezenţa unui impresionant număr de locuitori, la festivităţi au participat reprezentanţii Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor “Regina Maria” – Filiala Dolj “Fraţii Buzeşti”, prin preşedintele col. (r.) Marinel Florescu, vicepreşedintele col. (r) Ion Mogoş, secretarul Cristi Staicu, istoricul Mihai Firică, preotul Cristian Grecu din cadrul Parohiei “Eroii neamului” şi consilierul judeţean Marian Irinei. În discursul inaugural, primarul Laurenţiu Sandu a omagiat eroismul ostaşilor din Siliştea Crucii care au căzut pe frontul apărării integrităţii României şi a mulţumit tuturor celor care au contribuit financiar la ridicarea monumentului. Pentru iniţiativa sa, primarul comunei Siliştea Crucii a primit o diplomă de excelenţă din partea Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor “Regina Maria” – Filiala Dolj “Fraţii Buzeşti”, alături de cei doi preoţi ai comunei. În cadrul ceremoniei, după ce au fost depuse coroane de flori la monumentul închinat erorilor din primul Război Mondial şi la monumentul dezvelit cu ocazia Centenarului, col. (r.) Marinel Florescu şi istoricul Mihai Firică au rostit discursuri omagiale pentru marcarea celor mai importante evenimente din istoria naţională de care doljenii şi-au legat destinele prin faptele de vitejie.

Demn de remarcat este faptul că monumentul inaugurat la Siliştea Crucii este singurul ridicat cu ocazia Centenarului în judeţul Dolj. Reprezentanţii Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor “Regina Maria” – Filiala Dolj “Fraţii Buzeşti” au anunţat că vor continua demersurile pentru ca în 2019 să se concretizeze propunerea de ridicare a unui monument al Regelui Ferdinand şi al Reginei Maria în Craiova, precum şi de continuare a demersurilor pe lângă oficialităţile judeţene pentru alocarea de bani necesari lucrărilor de refacere şi întreţinere a monumentelor închinate memoriei eroilor din judeţul Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica