vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Moţiunea simplă a Opoziţiei împotriva ministrului Turismului, respinsă

Senatul a respins, în plenul de luni, moţiunea simplă prin care PNL şi USR au cerut demisia din funcţie a ministrului Turismului, Bogdan Trif. Acesta a spus, în cadrul dezbaterilor, că a fost investită în domeniu, până la începutul anului 2018, suma de un miliard de lei.

Au fost înregistrate 40 voturi „pentru” şi 76 „împotrivă”. Votul electronic a fost secret.

Trif a acuzat Opoziţia, în cadrul dezbaterilor, că minte atunci când susţine că România nu este promovată ca destinaţie turistică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, ministrul de resort a susţinut că semnatarii moţiunii simple critică pachetele de călătorii, cu toate că au votat în Parlament în favoarea acestei legi.

Moţiunea simplă împotriva lui Bogdan Trif a fost depusă de PNL şi USR pe data de 28 noiembrie. Parlamentarii PNL susţin, printre altele, că acţiunile ministrului Bogdan Trif, de la preluarea mandatului şi până în prezent, înrăutăţesc climatul economic din domeniul turismului.

În moţiune se mai precizează că Trif nu a onorat promisiunea făcută de PSD în Programul de Guvernare, respectiv „înfiinţarea unui Centru national de învăţământ şi reînfiinţarea şcolilor de meserii, inclusiv a celor postliceale pentru formarea profesională a forţei de muncă în domeniul turismului”.

Liberalii mai acuză că bilanţul prezentat, în vara acestui an, de ministrul Turismului a avut ca rezultat provocarea unui nou val de nemulţumiri din partea agenţilor economici din acest sector de activitate.

PNL a punctat că promovarea turistică a destinaţiilor din România lipseşte cu desăvârşire pe pieţele internaţionale, arătând neglijenţa instituţiilor guvernamentale faţă de acest important domeniu economic. Liberalii au mai spus că ministrul Turismului, Bogdan Gheorghe Trif, demonstrează pe zi ce trece că a conduce acest minister este o pălărie prea mare pentru el. PNL a cerut demisia ministrului Turismului, Bogdan Trif, din cauza „activităţii zero” de la Guvern.

Textul moţiunii simple a fost citit, în plenul de luni al Senatului, de către liberalul Mircea Cazan.

Politica