sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Competiție nouă pentru CSU Craiova și celelalte formații românești!

UEFA va înființa o competiție în care să aibă acces și echipele din campionate mai slabe.

Din 2021 vom avea alături de Champions League și UEFA Europa League o nouă întrecere: UEFA Europa League 2. Așa a decis forul european la începutul acestei săptămâni. În această întrecere vor intra 32 de echipe, ce vor fi împărțite în opt grupe de câte patru, se va juca tur-retur, fiecare cu fiecare. Vor urma optimi, sferturi, semifinale și finală, pe același format ca și la celelalte două competiții de mai mare anvergură.

UEFA va lega într-un fel cele două întreceri Europa League 1 și 2. Astfel, înainte de optimi va avea loc o rundă eliminatorie între formațiile clasate pe locurile 2 în grupe și cele de pe pozițiile 3 din grupele Europa League. Câștigătoarea acestui turneu va obține biletele de participare în următoarea ediție a Europa League. Aleksander Ceferin, președintele UEFA, a explicat decizia de înființare a noii competiții: „Vor fi mai multe meciuri pentru cluburi, mai multe Federații reprezentate la startul grupelor competițiilor. Cluburile și-au dorit o șansă în plus de a participa în competițiile europene”.
Așadar, practic și România, care nu are nicio echipă în această toamnă europeană, va avea o șansă în plus să fie angrenată în întrecerile continentale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica