miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Senatorul Lavinia Craioveanu participă la “Forumul Global al Femeilor Lider”

În intervenția sa de la WPL Global Forum, Lavinia Craioveanu a vorbit despre avantajele și dezavantajele digitalizării
„Forumul Global al Femeilor Lideri Politici (WPL), prestigioasă rețea globală a femeilor-politician din întreaga lume, a avut loc la Reykjavík, în Islanda. Ediția din acest an a Forumului și-a propus să abordeze rolul și implicarea femeilor într-o societate digitalizată și interconectată. La eveniment au participat peste 400 de femei lideri politici din peste 100 de țări: șefi de stat și de guvern, miniștri, parlamentari, precum și numeroși experți, reprezentanți ai organizațiilor internaționale și lideri de opinie din mediul academic, de afaceri și din societatea civilă”, a precizat Lavinia Craioveanu.
„În prima zi am avut posibilitatea să-i cunosc pe cei mai importanți oameni ai locurilor, președintele Islandei, domnul Guðni Jóhannesson, primarul orașului Reykjavik, domnul Dagur B. Eggertsson, doamna Vigdis Finnbogadottir – prima femeie aleasă președinte. România a onorat evenimentul și prin participarea vicepremierului Ana Birchall. Numărul și influența femeilor în funcții politice de conducere este tot mai mare iar acest Forum este un bun prilej de a stabili legături, relații, planuri comune benefice pentru țările noastre”, a adăugat senatorul doljean.
„În intervenția mea de la WPL Global Forum am atras atenția asupra faptului că trebuie să avem în vedere că pe lângă avantajele uriașe pe care le oferă societății digitalizarea (folosirea tehnologiei de stocare și procesare, căutare și regăsire a informațiilor între utilizatorii on-line) aduce și o serie de pericole. Internetul ca suport tehnologic al digitalizării este folosit nu de puține ori pentru a răspândi informații neadevărate (fake news) menite să manipuleze oamenii în scopul obținerii unor avantaje de către anumite persoane sau grupuri de interese”, a punctat senatorul Lavinia Craioveanu în cadrul sesiunii Leader Talk.
În cadrul sesiunii Power Together: Women Political Leaders, care a reunit femeile membre ale parlamentelor și guvernelor din țările prezente, Lavinia Craioveanu a susținut o declarație în care a vorbit despre țara noastră, despre modul în care sunt susținute și promovate femeile și despre performanțele Guvernului României din ultimii ani, care se datorează în bună măsură și faptului că în România femeile au un cuvânt greu de spus în politică.

Politica