sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Natație. Vaipan, triplu campion național

Transferat în urmă cu 2 ani de CSM Drobeta Turnu Severin, timișoreanul Radu Vaipan a cucerit 4 medalii la Campionatul Național de Natație pentru Tineret și Seniori, în bazin scurt (25 m), de la Miercurea Ciuc.

În noul bazin construit în reședința județului Harghita, înotătorul antrenat de Daniel Bădescu a devenit dublu campion național la tineret, în probele de 50 și 100 m bras. Vaipan a cucerit aurul și la seniori, la 50 m bras, iar la 100 m bras a luat bronzul. Bănățeanul a mai fost aproape de podium la 200 m bras și 100 m mixt, la tineret, unde s-a clasat de fiecare dată pe locul 4. „Sunt mulțumit de rezultate. Am luat 2 medalii de aur la tineret și 2 la seniori, dintre care una de aur și una de bronz. În proba de 50 m bras, am rectificat recordul național de tineret, cu o sutime de secundă„, a declarat Vaipan, pentru Jurnalul Olteniei.

De mai bine de un deceniu, Bazinul Olimpic din Drobeta Turnu Severin este închis, motiv pentru care secția de natație a clubului severinean a pierdut toți înotătorii. În prezent, singurul sportiv legitimat a rămas Radu Vaipan. Acesta a fost transferat în urmă cu 2 ani de la CSS Bega Timișoara, iar de atunci se antrenează fie în orașul natal, fie la Pitești sau Izvorani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica