vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Genoiu: Estimăm ca la finele anului 2019, stadionul de atletism să fie gata

Stadionul de atletism al Craiovei ar putea fi gata la sfârşitul lui 2019. Aşa a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu, joi, în cadrul şedinţei Consiliului Local Municipal.

Problema a fost ridicată de consilierul municipal liberal Dan Diaconu.

„La acest stadion au început lucrările în anul 2015. Suntem în anul 2018 și iată că tot venim cu propuneri în ceea ce privește proiectul, dar nu se întâmplă nimic concret. La această oră există date noi? Știm ce se mai întâmplă cu acest stadion?”, a întrebat consilierul municipal în Ședința Ordinară a Consiliului Municipal Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mihail Genoiu i-a răspuns: „Aceste lucrări vor fi scoase la licitație și sperăm ca până în martie, anul viitor, să avem un constructor. Din acel moment, firma care se ocupa de lucrări are la dispoziție 10 luni să termine totul. Estimăm ca la finele anului 2019 , stadionul de atletism să fie gata. Proiectul inițial a fost îmbunătățit. Au existat modificări pentru că au apărut cerințe noi și pentru că ne dorim un stadion complet. Proiectul este conceput modular. Putem să renunțăm la multe aspecte prevăzute acolo și să ne limităm la un simplu teren, la strictul necesra, dar putem să continuăm așa cum are forma acum și să avem un stadion de o categorie superioară. Sunt prevăzute dotări în valoare de aproximativ un milion de euro. Vom avea pistă separată de încălzire. Sunt multe lucruri care au fost modificate tocmai pentru ca acest atletism să fie de o categorie superioară”.

Stadionul de atletism se ridică, cel puțin estimat, la suma de 15,591,575.82 de lei fără TVA. Valoarea estimată se compune din servicii de proiectare (341.962,30 lei), asistență tehnică din partea proiectantului (8.136,00 lei), lucrări de construcții și instalații (10.532.156,54 lei), utilaje, echipamente tehnologice și functionale cu montaj (1.133.616,83 lei), utilaje fără montaj și echipamente de transport (497.993,91 lei) și organizare de șantier (106.455,18 lei). Banii vor fi suportați exclusiv din bugetul local.

Proiectul stadionului de atletism a apărut în contextul demolării stadionului „Ion Oblemenco”, unul care avea ambele funcţiuni, de fotbal şi de atletism, autoritatea fiind obligată să construiască o bază nouă, conform legii.

Politica