vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Teodorovici propune ca dreptul de a lucra într-o țară din Europa să fie limitat la o anumită perioadă

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, marţi, că le-a propus miniştrilor de Finanţe din Uniunea Europeană ca fiecărui muncitor să îi fie limitat dreptul de a lucra într-o ţară, respectiv să se poată face doar pe o anumită perioadă.

Limitarea dreptului de a lucra. În ce sens?… Nu ai voie după primul permis, să-ţi reînnoieşti dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi, în Europa. Aşa, dacă se duce în Germania şi tot primeşte drept de muncă, nu o să se întoarcă cel care lucrează în Germania în veci în Croaţia, România sau de unde a plecat. Este o măsură discutată. Maxim cinci ani şi «La revedere», după aceea te duci în altă ţară şi îţi cauţi loc de muncă”, a afirmat Eugen Teodorovici în cadrul conferinţei „Criza forţei de muncă – Corelarea sistemului de învăţământ universitar cu piaţa muncii”.

Teodorovici a precizat că, spre deosebire de ţările din Vest care au nevoie de o schemă contra şomajului, ţările din Est, inclusiv România au nevoie de o schemă de reîntoarce a muncitorilor care au migrat, astfel că şi aici abordarea trebuie să fie diferenţiată pentru a asigura un echilibru.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica