joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VICKY: “Dansul, o evadare într-o lume doar a mea”

Pasiune, artă sau stil de viață, breakdance-ul este una dintre cele mai noi categorii de dans. Se înfiripă cu muzica hip-hop și pune accent pe mișcări rapide și uneori periculoase. Vicky Andrei, tânăr craiovean, ne-a oferit un interviu prin care ne povestește cum a devenit dansul parte din viața lui.

Reporter: De unde a început pasiunea ta pentru dans?

Vicky: Am văzut la Românii au Talent și m-a atras din prima. Eram foarte timid când venea vorba de dans, nu dansam niciunde că îmi era rușine, iar în prezent, sunt primul care dansează la orice fel de petrecere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Rep: De cât timp practici breakdance?

Vicky: M-am apucat acum 8 ani de zile, iar timp de 3 luni dansam singur prin casă sau pe la țară până au vrut părinții să scape de mine și m-au dat la breakdance. De acolo a început magia, vreo 4-5 ani am făcut asta ca pasiune, după care am început să plec la concursuri în țară, dar și în străinătate. Așa a devenit performanță.

Rep: Îți dorești ca dansul să-ți devină carieră?

Vicky: Da, momentan predau cursuri de breakdance pentru copii. Am început anul trecut în luna februarie, am copii de toate vârstele la antrenament, de la 5 ani în sus. Fac asta din plăcere.

Rep: Câte stiluri de dans practici?
Vicky: Am făcut și alte stiluri din această arie a hip-hop-ului. Am făcut și latino, am încercat orice, dar breakdance-ul rămâne dansul pe care îl practic cel mai des.

Rep: Ce înseamnă pentru tine dansul?

Vicky: O evadare într-o lume doar a mea, unde mă folosesc de sentimente și le expun prin dans. De foarte multe ori am zis că mă las de dans, dar mă mințeam singur. E ca un drog care îți intră în sânge. Pur și simplu, mergi pe stradă, auzi o melodie bună și îți vine să dansezi.

Rep: Crezi ca are vreun viitor în România?
Vicky: Orice are un viitor oriunde, asta dacă știi să faci din pasiunea ta, o meserie.

Rep: Talent din naștere sau muncă?
Vicky: Muncă sau talent muncit. De foarte multe ori talentul dacă nu e muncit se pierde.

Rep: Care e cea mai mare realizare a ta?
Vicky: Am reușit să fiu chemat la românii au talent, anul trecut. În plus, am câștigat două concursuri în două orașe diferite într-un singur weekend, iar cu banii câștigați am mers la cel mai mare concurs de 1v1 din Europa, Outbreak Europa.

Rep: Ce simți când ieși pe scenă și dansezi?

Vicky: Depinde. La spectacole încerc să ofer o energie cât mai pozitivă, iar la antrenamente mă folosesc de orice sentiment, fie el tristețe sau bucurie, pentru a mă exprima în dans.


Politica