marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Anchetă la un cămin de bătrâni. O femeie a fost mușcată de șobolani

Polițiștii gorjeni au demarat o anchetă, după ce pe Facebook au fost publicate, mai multe fotografii cu o bătrână internată la căminul de bătrâni din Suseni, mușcată de șobolani. S-a deschis dosar penal pentru vătămare corporală.

Bătrâna este în fază terminală a unei boli grave, fiind imobilizată la pat. A fost diagnosticată cu Parkinson şi spondilodiscartroză coloană dorso-lombară. Incidentul a avut loc în noaptea de luni spre marţi, la căminul de bătrâni din Suseni. Directorul complexului, Tiberiu Tătaru, inițial, a spus că nu ştie nimic despre acest caz. Ulterior, a precizat că știe despre un „incident minor”, dar nu a făcut cercetari.

Este o bătrână de 80 de ani, imobilizată, care s-a lovit. A avut un episod de agitaţie şi s-a lovit de marginea patului. S-ar putea să fi şi căzut un pic, dar nu e de la şoareci sau şobolani. S-a lovit, probabil, de tăblia patului, de marginea patului, de ceva s-a lovit. E bandajată. A scris ofiţerul de serviciu, asistenta din tura de noapte a respectat procedura, a anunţat evenimentul. Îngrijită este. Avem un palier întreg unde avem două infirmiere. Nu pot să stea non stop în fiecare salon. Se închid uşile la saloane, dar intră din când în când, la o jumătate de oră, la o oră”, a declarat Tiberiu Tătaru, directorul Complexului de Asistenţă şi Îngrijire Suseni, potrivit Pandurul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De altfel, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj a demarat o anchetă în acest caz pentru a se afla împrejurimile în care a avut loc incidentul și cum au apărut rănile pe corpul bătrânei.

„La data de 20 noiembrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu s-au sesizat din oficiu cu privire la articolul publicat pe o reţea de socializare, potrivit căruia o bătrână internată la un complex de îngrijire şi asistenţă, din localitatea Suseni, ar fi fost muşcată de şobolani. Poliţiştii s-au deplasat la complexul din Suseni, ocazie cu care s-a constatat că în noaptea de 19 spre 20 noiembrie, femeia, de 77 ani, din comuna Dăneşti, internată în centrul de îngrijire, ar fi căzut din pat, ocazie cu care s-ar fi lovit în zona feţei. Victima prezintă escoriaţii şi vânătăi la nivelul antebraţelor şi încheieturilor membrelor superioare, fapt pentru care, la faţa locului s-a solicitat prezenţa unui echipaj medical din cadrul Serviciului de Medicină Legală Gorj, în vederea examinării acesteia. În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, conform Mediafax.

Politica