marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

E şi Iohannis interesat de stabilitatea ţării…

Înţeleg că Guvernul/Guvernele PSD sunt de rău augur pentru ţară şi că domnii Iohannis, Cioloş şi Orban ar face o treabă mult mai bună doar dacă ar fi lăsaţi de pesedeii cei răi. Doar că, în democraţie, lucrurile nu stau chiar aşa, iar cel care câştigă alegerile decontează ceea ce a făcut abia după patru ani. Trebuie să ai răbdare, să te pregăteşti în Opoziţie şi atunci când ai oportunitatea să câştigi alegerile. Or, PSD câştigă la alegeri încă din anul 2012, iar erodarea guvernamentală nu-şi face treaba cum trebuie, social-democraţii conducând chiar şi în aceste condiţii în sondaje.

E urât ce face Dragnea! Incontestabil. Pune în funcţii oameni care îi sunt fideli sau care îi datorează ceva, obedienţi, care n-ar scrâşni că duc la îndeplinire ceva doar pentru că Daddy le cere. M-am simţit jignit când l-am văzut pe Andruşcă ăla la Economie şi cred că Bădălău, noul ministru, e făcut din acelaşi aluat, doar că ştie să vorbească atunci când i se pun microfoanele în faţă. Ecaterina Andronescu, cea care a reuşit în trecut să distrugă şcolile profesionale, e o altă propunere care nu-şi avea locul la educaţie. Şi mai sunt şi alţii, miniştri şi viitori miniştri, care mai bine şi-ar vedea lungul nasului.

Dar, mult mai urât şi lipsit de responsabilitate este ceea ce face Iohannis. I-a refuzat pe Olguţa Vasilescu şi Ilan Laufer, la ministerele Transporturilor şi Dezvoltării, dar l-a acceptat pe Bădălău la ministerul Economiei, iar o săptămână în urmă o acceptase pe Ecaterina Andronescu. Nu mai zic că, fără să crâcnească, a semnat decrete de numire pentru nu mai puţin de trei premieri PSD, în decurs de doi ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ieşirea de marţi a preşedintelui este ceea ce americanii ar numi „publicity stunt”, o mişcare de PR, fără consistenţă, aşa cum Iohannis a lucrat de patru ani încoace. Îl interesează doar să-şi consolideze imaginea anti-PSD, în vederea alegerilor din toamna anului viitor. Mi se pare că nu-l interesează deloc stabilitatea ţării, chiar dacă invocă tot mai des că e nevoie de responsabilitate având în vedere preluarea preşedinţiei Comisiei Europene, anul viitor.

Poate că pare că Iohannis are un ascendent aspra PSD acum, dar staţi să vedem următoarele propuneri de miniştri.

Politica