joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova și-a găsit executantul loviturilor de la 11 metri!

Din 10 penalti-uri, alb-albaștrii au ratat 4. Mitriță, de două ori, Koljic și Fedele au fost eroii negativi. Dar de-acum s-a isprăvit: știm omul care le pune în vinclu de la punctul cu var.

Juniorii din Bulgaria și Grecia nu au călcat apăsat pe urmele lăsate de danezii și suedezii care au remizat la Euro 2004 în ultimul meci din grupă, scor 2-2, și au continuat împreună în competiție, în detrimentul Italiei. Chiar dacă egalul i-ar fi dus împreună pe bulgari și greci în faza următoare a competiției, elenii și-au apărat corect șansele și au dispus cu 3-0 de bulgari, la ei acasă. Tricolorii mici s-au impus în ultimul meci, contra Gibraltarului, într-o manieră categorică: scor 8-0, și, profitând de rezultatul dintre Grecia și Bulgaria, s-au calificat la Turneul de Elită. Mihăilă și Nițu de la Craiova au fost titulari, însă ultimul a fost schimbat la pauză. Au marcat pentru victorie: Sefer 4, 22, Petrila 18, Manolache 38, Mihăilă 45, 49 (pen.), 56, Stoica 71. Echipa lui Daniel Oprescu se întoarce învingătoare acasă pentru că a terminat campania pe locul 2.

Așadar, România merge mai departe în runda elitelor, însă și U Craiova a câștigat ceva. Un executant al loviturilor de la 11 metri, în persoana lui Valentin Mihăilă. Căpitanul reprezentativei U19 a avut de trei ori mingea pe var și de fiecare dată a transformat impecabil. Formația olteană, chiar dacă e campioană detașată a Ligii 1 la capitolul penaltiuri primite, cu nu mai puțin de 10 astfel de lovituri acordate în favoarea ei în 15 meciuri, e deficitară rău la executarea lor. La penalti-uri transformate, craiovenii au un procent de 60%. Cu alte cuvinte, din 10 lovituri au marcat doar de 6 ori. Ratangii de serviciu au fost, pe rând: Mitriță, în două rânduri, Koljic și Fedele.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica