sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Adina Florea, propusă de Tudorel Toader pentru conducerea DNA, respinsă de Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a respins propunerile ministrului Justiţiei pentru DNA, Parchetul General şi DIICOT, printre acestea numărându-se şi cea a Adinei Florea, nominalizată de Tudorel Toader în funcţia de procuror-şef DNA.

În comunicatul transmis de Administraţia Prezidenţială se menţionează că Adina Florea nu îndeplineşte condiţiile de legalitate. 

De asemenea, șeful statului a respins şi alte patru propuneri făcute de ministrul Justiţiei privind numiri importante în Ministerul Public: doamna Florena-Esther Sterschi, pentru funcţia de procuror şef al Secţiei de resurse umane şi documentare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie; doamna Elena Giorgiana Hosu, pentru funcţia de procuror-şef adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism; doamna Iuliana Nedelcu, pentru funcţia de procuror-şef adjunct al Secţiei Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie; doamna Antonia-Eleonora Constantin, pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

CSM a avizat negativ propunerea ministrului Justiţiei de numire în funcţia de procuror şef al DNA a Adinei Florea.

Ministrul Justiţiei declara cu privire la avizul negativ al CSM că “aştept motivarea, apoi anunţ dacă trimit propunerea preşedintelui”. Cu toate acestea, anterior declarase că nu va ţine cont de avizul CSM. Tudorel Toader declara tot în octombrie că nu exclude posibilitatea de a o propune tot pe Adina Florea la şefia DNA, în cazul în care Iohannis respinge propunerea iniţială: Nu scrie nicăieri că a doua oară trebuie să fie altcineva.

Politica