vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vârful lui Roman, o nouă destinaţie pe harta sporturilor de iarnă

Staţiunea Vârful lui Roman, cea mai nouă destinaţie pe harta sporturilor de iarnă din România, se va deschide de Ziua Naţională, anunţă primarul din Horezu, Nicolae Sărdărescu, care a precizat că turiştii vor putea schia aici chiar din prima zi a lunii viitoare.

„Este zăpadă. S-au făcut deja toate pregătirile şi, începând cu 1 decembrie, îi dăm drumul. În funcţie de cum va fi vremea, vor fi folosite şi tunurile de zăpadă artificială, iar turiştii din toată ţara se vor putea bucura de această nouă pârtie de schi din Vâlcea chiar de Ziua Naţională”, a declarat, pentru AGERPRES, primarul din Horezu.

Noua pârtie de schi din judeţul Vâlcea se află la 14 kilometri de oraşul Horezu, în Munţii Căpăţânii, la cota 1600 metri. Aceasta are e o lungime de 800 de metri, fiind prima din cele de şase pârtii care urmează să fie realizate, până la cota de 2100 metri, într-o perioadă de cinci ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pregătirile sunt pe ultima sută de metri şi la domeniul schiabil Transaplina, din Munţii Parâng, spun autorităţile locale din Voineasa, care promit să înceapă noul sezon de iarnă cât mai curând, până la sfârşitul acestui an şi nu în februarie, ca iarna trecută.

„Stratul de zăpadă măsoară în acest moment 10 cm, insuficient pentru a putea schia. Ar trebui ca zăpada să fie de cel puţin 30 de cm ca să deschidem pârtiile. În plus, pământul este dezgheţat şi zăpada se topeşte foarte repede, de aceea şi folosirea tunurilor de zăpadă este ineficientă. Nu ştie nimeni o zi exactă când va putea începe noul sezon. Totul depinde de cum va fi vremea, dar până la sfârşitul anului, cu siguranţă, se vom deschide pârtiile”, a precizat primarul din Voineasa, Gabriel Năstăsescu.

Domeniul schiabil Transalpina se găseşte în Munţii Latoriţei, subunitate a Munţilor Parâng, în apropierea lacului de acumulare de la Vidra, la aproximativ 70 de kilometri de Râmnicu Vâlcea şi 30 de kilometri de Petroşani. Lungimea pârtiilor însumează circa nouă kilometri, acestea fiind situate de la cota 1350 metri şi până la cota 1800 metri.

Politica