sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: ,,Șamanu” și colegii lui sunt mândri de munca lor

Mehedințiul,județul aflat pe rușinosul loc 2 pe țară la șomaj, cu o droaie de beneficiari ai ajutorului social care stau mai mult prin cârciumi, cu politicieni fără valoare și lacomi de bani, cu mulți leneși și bolnavi închipuiți, paraziți ai societății, are și oameni harnici cărora nu le este rușine să pună osul la munca de jos, necalificată, fie că-i măturat de stradă, fie că-i muncă grea la lopată sau cazma…

Un astfel de om, căruia nu i-a fost și nu îi este rușine de muncă, ba dimpotrivă se mândrește cu munca lui, este Ion Ciriperiu zis ,,Șamanu”, în vârstă de 52 de ani din satul mehedințean Dudașul Cernețiului comuna Șimian, zonă aflată la periferia Severinului. Om modest și cinstit ,,Șamanu” ne-a povestit că muncește de mic, de când a terminat stagiul militar, de pe timpul lui Ceaușescu. E calificat în meseriile de lăcătuș, pompier civil și zidar însă recunoaște cu sinceritate că de cele mai multe ori a lucrat ca muncitor necalificat, cu brațele, la munca grea, la lopată, la cazma, chiar și la târnăcop. Având înțelegere în familie, cu soția lui care lucrează cu drag și ea ca femeie de serviciu la o școală, ,,Șamanu” a reușit să-și construiască o casă la etaj de toată frumusețea și să crească 3 copii, mari ca brazii: ,,Cine munceaște are de toate cine e leneș stă numai că mâna întinsă. Domnule, eu am muncit de când am terminat școala și m-a luat în armată. Am 32 de ani vechime în muncă și vârstă 52 de ani. Soția lucrează și ea femeie de serviciu la școala Dudașul Cernețiului. Nu ne-a dat nimeni un leu. Am luat-o de la zero amândoi. Prin muncă avem de toate. Am construit o casă calumea, la etaj și am crescut 3 copii. Doi dintre ei au plecat la muncă în Anglia iar cel mic este elev la Liceul Decebal din  Severin. Am lucrat peste tot, știu să fac de toate. Nu mi-este rușine să muncesc și muncă necalificată! Nu! Rușine este să furi!” susține Ion Ciriperiu.

,,Șamanu”: ,,La muncă fraților, că nu mai merge!”

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,Șamanu” ne-a povestit că este angajat pe post de muncitor necalificat la o societate de construcții cu renume din Severin care are, printre altele, lucrări de asfaltare și modernizare drumuri în comuna Livezile: ,, Am muncit peste tot. De 7 ani sunt la firma Alfa Construct patronată de domnul Constantin Isvoranu și sunt mulțumit. Salariile sunt bune și s-au dat de fiecare dată la timp. Dacă ești om serios și muncești câștigi. Acum avem lucrări în comuna Livezile. Altă echipă de la firma nostră asfaltează iar eu și colegii mei din echipă executăm rigolele și podețele din beton, de pe marginea asfaltului. Muncim și la lopată și la târnăcop, muncă necalificată, și suntem mândrii de munca noastră. Ne apreciază nu numai șefii ci și sătenii de aici. Și pentru noi e lucru mare. Eu unul nu cred în omul care nu găsește servici. Nu vor să muncească că e de muncă peste tot! La noi în județ e plin de oameni buni de muncă care stau ca trântorii pe ajutorul social și se mai dau și bolnavi. Unii stau mai mult prin birturi. La muncă fraților că nu mai merge!” îi îndeamnă pe oameni ,,Șamanu”. El susține că la scurt timp după a venit cu colegii, cu șantierul de lucrări în Livezile, s-au pomenit cu un flăcău care dorea să muncească la ei. A doua zi a fost angajat : ,,Un băiat s-a rugat de noi că ar vrea și el să se angajeze la firma nostră. Șefii l-au angajat pe loc. Eu nu vă spun povești. Pe tânăr îl cheamă Adrian Frumosu și este din satul vecin, Cîrjei, de aici, din apropiere de Livezile. Până acum e cuminte Adrian, face treabă!” ne-a dezvăluit ,,Șamanu”.

Politica