marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craioveanul care i-a spart capul cu un telefon unui polițist de la Rutieră, trimis în judecată și plasat în arest la domiciliu

Judecătorii de la Tribunalul Dolj l-au plasat, marți, în arest la domiciliu pe bărbatul de 32 de ani, din Craiova, care în luna septembrie ajunsese în spatele gratiilor pentru că a spart capul unui polițist de la Rutieră care a încercat să-l imobilizeze după ce îl urmărise în trafic. Bărbatul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de ultraj, dosarul fiind acum în camera preliminară la Judecătoria Craiova, unde se va judeca fondul cauzei.

Incidentul în urma căruia polițistul Cristian Valentin Bitică din cadrul Serviciului Rutier Dolj s-a ales cu capul spart a avut loc miercuri, 19 septembrie a.c., seara, pe o stradă din apropierea Centurii de Nord a municipiului Craiova.
Reamintim că, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, un echipaj de polițiști de la Serviciul Rutier, care acționa pe Centura de Nord a Craiovei (DN 65F), a făcut semnal de oprire unui autoturism Fiat, care depășise neregulamentar un alt autoturism. Șoferul nu a oprit la semnalul oamenilor legii, astfel că aceștia au plecat în urmărirea lui și au reușit să-l oprească pe Șoseaua Bălcești.
„Întrucât șoferul nu a oprit la semnal, politiștii au pornit în urmărirea lui cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, reușindu-se blocarea în trafic a autoturismului. În momentul în care polițiștii încercau să-l imobilizeze, șoferul a lovit unul dintre polițisti cu telefonul în zona capului”, a declarat, la momentul respectiv, inspector principal Cosmin Grădinaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.
După ce l-a pocnit pe polițist, șoferul a rupt-o la fugă, și în ciuda faptului că cel de-al doilea agent a tras mai multe focuri de armă în aer, nu au reușit să-l mai prindă pe fugar.
Polițistul rănit a fost transportat la Spitalul de Urgență Craiova, unde a primit îngrijiri medicale, iar între timp, șoferul fugar s-a prezentat la sediul IPJ Dolj. Oamenii legii au stabilit că este vorba de Marius Cauc, de 32 de ani, din Craiova, însă nu au găsit vreun motiv pentru care bărbatul nu a vrut să oprească la semnalul polițiștilor, după care a lovit un agent cu telefonul mobil în cap.
Craioveanul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. De asemenea, bărbatul avea permis de conducere, iar autoturismul pe care îl conducea avea ITP și poliță RCA valabile.
Cercetările au fost preluate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, care, după audieri, a dispus reținerea craioveanului de 32 de ani pe o perioadă de 24 de ore. O zi mai târziu, pe 20 septembrie a.c., șoferul a fost arestat preventiv.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au finalizat cercetările și l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Marius Cauc, pentru comiterea infracțiunii de ultraj, dosarul înregistrându-se la Judecătoria Craiova pe 9 octombrie a.c. Aceeași instanță a prelungit arestarea preventivă a craioveanului, ultima dată săptămâna trecută. Inculpatul a făcut contestație, iar marți, 13 noiembrie a.c., Tribunalul Dolj i-a admis contestația și i-a înlocuit arestarea preventivă cu măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile, bărbatul fiind eliberat: „Admite contestaţia, desfiinţează încheierea din 6 noiembrie 2018 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Judecătoria Craiova şi Înlocuieşte măsura arestului preventiv dispusă faţă de inculpatul Cauc Marius, cu măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 zile începând cu data de 13 noiembrie 2018 şi până la 12 decembrie 2018 inclusiv. În baza art. 221 alin. 1 Cod procedură penală Impune inculpatului Cauc Marius obligaţia de a nu părăsi imobilul din Craiova, (…), judeţul Dolj fară permisiunea instanţei. Pe durata arestului la domiciliu inculpatul are următoarele obligaţii: – să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară şi a instanţei ori de câte ori este chemat; – să nu comunice direct sau indirect cu persoana vătămată Bitică Cristian Valentin, cu martorii (…); În baza art. 221 alin. 4 Cod procedură penală Atrage atenţia inculpatului că în caz de rea credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Supravegherea respectării măsurii arestului la domiciliu şi a obligaţiilor se va face de IPJ Dolj. Dispune punerea în libertate a inculpatului de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr.67 din 20.09.2018 emis de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Craiova, dacă nu este arestat în altă cauză, în vederea executării măsurii arestului la domiciliu. Definitivă. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu, azi 13 noiembrie 2018”, se arată în hotărârea instanței.

Politica