joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

100 de ani de la Marea Unire, sărbătoriți la Corabia

Școala gimnazială Mihai Eminescu din Corabia, județul Olt, a sărbătorit 100 de ani de la Marea Unire. În anul Centenarului a fost organizat un simpozion județean al profesorilor de istorie din zona Corabia. Coordonatorii simpozionului au fost profesorii de istorie: Asănică Liliana – Școala Gimnazială „Mihai Eminescuˮ și Urzicana Gabriela -Școala Gimnazială Orlea.
În cadrul simpozionului s-au prezentat și s-au dezbătut de către invitați, materiale, documente, power-point-uri despre evenimentele legate de momentul făuririi Marii Uniri, despre personalitățile care au avut o contribuție efectivă la realizarea dezideratului național: Marea Unire.


Activitatea s-a încheiat cu un moment artistic, la care au participat elevi de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Corabia și de la Școala Gimnazială Orlea.
Elevii au recitat poezii și au fost actori în câteva scenete istorice, iar dansurile populare au fost nelipsite.
Prof. de Istorie Asănică Liliana a explicat că evenimentul a avut ca scop marcarea celor 100 de ani de la Marea Unire. „Activitatea a avut ca scop marcarea marelui eveniment, conștientizarea idealului național, punerea în evidență a evenimentelor istorice care au dus la realizarea «paginei sublime a istoriei românești» Marea Unire, dar și descoperirea de către elevi a valorilor istorice și morale ale poporului: dragoste de ţară, eroism, vitejie, bunătate”, a spus aceasta.

Politica