sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Despre uniunea omului cu natura: Teren împădurit, „împodobit” cu gunoaie

Mobilier vechi, anvelope şi mii de pungi de plastic „împodobesc” o zonă încă împădurită din Craiova. Două vaci pasc nestingherite şi mai mulţi câini dorm cu burţile la soare, printre gunoaie. Este o privelişte dezolantă de care craiovenii care locuiesc pe Aleea 3 Bariera Vâlcii au parte în fiecare zi. Ca şi cum cenuşa provenită de la CET II nu ar fi fost suficientă.

 

După cenuşa de la Termo care uneori îi sufocă, locuitorii din Bariera Vâlcii trebuie să suporte acum şi nepăsarea concitadinilor care nu găsesc alte locuri în care să îşi arunce gunoaiele decât în zone cu copaci din acest cartier.
Craiovenii care locuiesc pe Aleea 3 Bariera Vâlcii au ajuns la disperare din cauza gunoaielor din zonă. Oamenii spun că au sesizat de mai multe ori autorităţile. Reprezentanţii Salubrităţii spun, la rândul lor, că au făcut de mai multe ori curat acolo. Cu toate acestea, în zonă şi astăzi găseşti pungi de plastic, scaune directoriale, anvelope şi multe alte deşeuri.
„Se aruncă tot felul de gunoaie pe unde se apucă. Am mai făcut sesizări, dar nu rezolvăm nimic. Vin cei de la Poliţie stau o oră şi pleacă”, ne-au semnalat craiovenii care locuiesc în zonă.
Poliţia Locală spune că a fost în zonă atunci când au fost sesizări pe lucrările de construcţii efectuate în zonă, nu pe gunoaie.

A intervenit însă Salubritatea. „În zona respectivă au fost organizate mai multe acțiuni de salubrizare, la comanda Primăriei Municipiului Craiova, și lucrători ai Serviciului Corp Control, din cadrul societății noastre, au participat inclusiv la acțiuni de supraveghere în zonă, pentru a depista persoane fizice și juridice care abandonează deșeuri în acest perimetru”, ne-a declarat Cristina Ghenea, purtător de cuvânt al SC Salubritate Craiova SRL.
În ciuda acestor acţiuni, în zonă se aruncă în permanenţă tot felul de deşeuri. Iar dacă în zona copacilor găseşti haine, plastice, cauciucuri, în câmpul din apropiere sunt aruncate resturi rămase din construcţii de clădiri ori demolări.

Policlinica Buna Vestire Craiova


Cristina Ghenea a mai precizat că reprezentanţii Salubrităţii vor solicita din nou sprijinul Primăriei Craiova pentru organizarea unei acțiuni de igienizare a terenurilor din această locație.
Însă până ce vinovaţii nu vor fi găsiţi şi sancţionaţi drastic, locul va continua să fie o groapă de gunoi.

Politica