vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO/12 irakieni, pitiţi printre plăci de rigips

12 cetăţeni irakieni, care încercau să intre ilegal în ţară prin vama Bechet, au fost găsiţi de poliţiştii de frontieră ascunşi în compartimentul de mărfă al unui microbuz, într-un spaţiu amenajat în interiorul unor plăci de rigips.

Irakienii, între care 5 minori, ar fi vrut să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În această dimineață, la ora 08.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, județul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean bulgar la volanul unui microbuz marca Iveco Daily, înmatriculat în Marea Britanie. Şoferul transporta plăci de rigips din Bulgaria pentru o societate din Marea Britanie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În baza analizei de risc, polițiști de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfă, au fost descoperiţi ascunşi într-un spaţiu amenajat în interiorul plăcilor de rigips doisprezece cetăţeni străini.

În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii  de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni irakieni – 4 bărbaţi, 3 femei şi 5 minori – adulţii având vârste cuprinse între 19 şi 62 de ani, iar minorii între 10 şi 13 ani. La cercetări, cetăţenii irakieni au declarat că doreau să ajungă  într-un stat din vestul Europei, iar cetăţeanul bulgar a susţinut că nu ştia de persoanele ascunse în interiorul microbuzului”, conform Poliţiei de Frontieră.

Conform protocolului romano-bulgar, migranţii şi șoferul bulgar urmează a fi preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Politica