miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un nou dosar pe numele lui Tăriceanu

DNA anunţă, oficial, că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat că a luat mită două milioane de euro pe vremea când era prim-ministru. El ar fi primit un comision de 10 la sută din valoarea unui contract pentru licențe software Microsoft, banii fiind folosiţi pentru campania electorală. În dosar sunt puși sub învinuire și doi intermediari.

În cursul zilei de miercuri, procurorii anticorupție au cerut Senatului să aprobe urmărirea penală a lui Tăriceanu și, chiar dacă informația a fost negată de acesta, care a spus că cererea nu a ajuns la Senat, câteva ore mai târziu, Claudiu Manda a confirmat că cererea a ajuns la Senat.

Călin Popescu Tăriceanu a mai fost cercetat de DNA pentru mărturie mincinoasă, dar a fost achitat în prima instanță. DNA cerea o sentință de 3 ani de închisoare, în timp ce politicianul a spus că este nevinovat și a pledat pentru achitare. Magistrații de la Înalta Curte care au judecat cauza au decis schimbarea încadrării din mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului în mărturie mincinoasă și apoi achitarea politicianului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica