vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Actorul Florin Busuioc, operat la Clinica de Cardiologie din Craiova, după ce a suferit un infarct

Actorul Florin Busuioc a suferit, marţi seara, un infarct pe scena Filarmonicii Oltenia, unde avea un spectacol. El a fost dus de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova. Actorul a fost operat la Clinica de Cardiologie, medicii de aici montându-i un stent.

Din punct de vedere medical, starea pacientului este îmbunătățită. Primul moment critic a fost depășit. Florin Busuioc a suferit un infarct și dacă nu se intervenea, deși la noi este foarte greu ca nu avem linie de gardă, poate că alta era situația acum. Medicii Paul Trașcă, Eugen Țieranu și Emilia Goanță s-au mobilizat și au făcut o treabă extraordinară. Pacientul nu putea fi transportat în primul rând din cauza condițiilor meteo. Ceața nu permitea acest lucru. Fiecare minut a contat și ne bucură faptul că medicii noștri au făcut posibilă această intervenție”, a declarat Eugen Georgescu, managerul SJU Craiova.

Conform adevărul.ro, medicii Eugen Ţieranu şi Paul Traşcă au intrat imediat în sala de operaţie, alături de ei fiind şi dr. Emilia Goanţă, medic electrofiziolog.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cel care a implantat stentul a fost cel mai tânăr dintre medici, Eugen Ţieranu, în vârstă de 30 de ani, notează sursa citată, conform căreia acesta nu este angajat al spitalului. Tânărul Ţieranu este rezident în ultimul an, în Bucureşti, iar de la 1 ianuarie 2019 va avea oficial statutul de şomer, întrucât posturile nu au fost scoase la concurs.

Politica