sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Miting de protest al medicilor veterinari

Colegiul Medicilor Veterinari organizează vineri un miting de protest în Piaţa Victoriei, în intervalul orar 12:00 – 14:00, fiind aşteptate aproximativ 1.000 de persoane.

Potrivit unui comunicat de presă, mitingul doreşte să aducă în atenţia factorilor cu rol decizional (Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Guvernul României, Parlamentul României) problemele majore cu care se confruntă profesia, probleme care nu afectează doar activitatea medicilor veterinari, ci pun în pericol, în primul rând, sănătatea publică.

De asemenea, la acest protest sunt reluate revendicările medicilor veterinari de la mitingul din 26 martie 2018 care nu au fost soluţionate. Este vorba despre modificarea, în regim de urgenţă, a Legii nr.160/1998 pentru organizarea şi exercitarea profesiunii de medic veterinar şi punerea ei în acord cu hotărârea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene; în caz contrar, sănătatea publică din România este într-un real pericol, în condiţiile în care orice persoană poate deschide o farmacie veterinară şi poate comercializa medicamente de uz veterinar, fără a fi necesară prezenţa medicului veterinar, şi orice persoană poate cumpăra şi administra animalelor medicamente şi produse biologice de uz veterinar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Printre revendicări mai sunt accesul liber şi gratuit al medicilor veterinari de liberă practică împuterniciţi la sistemul naţional pentru identificarea şi înregistrarea animalelor (S.N.I.LA.); asigurarea de către Guvern a echipamentelor de protecţie pentru realizarea inspecţiilor în exploataţiile nonprofesionale care deţin animale, precum şi eliminarea inechităţii în sistemul de acordarea sporurilor salariate din sistemul public veterinar, lipsind în momentul de faţă orice procedură de evaluare a competenţelor.

Acordarea discriminatorie a acestor sporuri a făcut ca, în sistemul public veterinar, singurii care nu beneficiază de sporurile pentru condiţii periculoase şi deosebit de periculoase să fie chiar medicii veterinari, au mai spus aceşti.
Colegiul Medicilor Veterinari este o organizaţie profesională, înfiinţată prin lege specială şi reprezintă interesele profesionale a peste 12.000 de membri.

Politica