vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Foto/Video – Braconieri săltaţi de poliţişti

Şase doljeni, cu vârste cuprinse între 20 şi 47 ani, au fost săltaţi de poliţişti, fiind suspectaţi de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. 16 ogari, vânat şi arme au găsit oamenii legii la locuinţele lor.

Miercuri, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, au efectuat 12 percheziţii domiciliare, în acest caz, Moţăţei, Unirea şi Pleniţa, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Cei şase sunt acuzaţi că în cursul acestui an ar fi vânat animale, în zona localităţilor în care s-au făcut percheziţii, folosind în acest sens arme de vânătoare şi câini din rasa ogar sau metis de ogar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Poliţiştii au găsit, la locuinţele persoanelor în cauză, cantitate de 81 kg de carne de căprior în carcasă, 22 de iepuri, 77 de cartuşe de vânătoare cu alice, o puşcă cu aer comprimat, 155 de diaboluri, 9 proiectoare şi 100 de pachete de ţigări provenite din contrabandă, bunuri care au fost ridicate de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, poliţiştii au indisponibilizat 16 câini din rasa ogar sau metis de ogar, care au fost găsiţi la locuinţele celor în cauză şi cu privire la care existau indicii că ar fi fost folosiţi la săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic”, potrivit IPJ Dolj.

6 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 47 de ani, din localităţile Moţăţei, Unirea şi Pleniţa, au fost conduşi de poliţişti, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, pentru audieri.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă cu produse din tutun.

 

Politica