joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Anchetă la SJU Craiova după ce părinţii s-au plâns de condiţiile de la Pediatrie

Direcţia de Sănătate Publică Dolj a demarat verificări la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova după ce părinţii s-au plâns de condiţiile de la Secţia de Pediatrie. În urma controlului va fi întocmit un raport ce va fi trimis Ministerului Sănătăţii.

Compartimentul Control Unități Sanitare din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj a mers marţi la Secţia de Pediatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova, după ce părinţii s-au plâns de condiţiile de aici.
„Se efectuează un control la nivelul acestei secții și se urmărește modul în care se respectă programul de dezinsecție și dezinfecție al spitalului”, a declarat dr. Ştefan Popescu, purtător de cuvânt al DSP Dolj.
Inspectorii ar urma să facă verificări şi în ceea ce priveşte faptul că mamele sunt nevoite să doarmă în pătuţuri lângă copiii lor, nevând alte soluţii.
Reamintim că tatăl unui băieţel, de un an şi patru luni, ce a fost internat duminică noaptea la Secţia de Pediatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, a publicat pe o reţea de socializare o fotografie din care reiese faptul că soţia şi copilul său dorm înghesuiţi într-un pătuţ metalic vechi.
Tatăl reclamă faptul că întreg mobilierul este vechi şi, mai mult, că în saloane sunt insecte, iar mirosul de aici este insuportabil.
„Spitalul Nr. 1 de urgență Craiova 2018 secția pediatrie. Cum este posibil în sec. 21 să existe într-un spital de urgență asemenea condiții, asemenea paturi vechi de peste 30 ani, să dormi cu copilul într-un pat 1500×800 dacă este și atât, fără perne, fără pături. Să îmi bag eu _I_ în conducerea voastră de jeguri ordinare că banii știți să îi luați. Numai de furat sunteți buni, dar să modernizați un spital nu vreți că nu vă mai săturați de bani… Femeile mușcate de fel și fel de gânganii, un miros insuportabil în saloane…???? Fără un frigider să îți pui mâncarea, fără un dulap să îți pui hainele… fără, fără, fără…”, scrie bărbatul pe facebook.
În urma postării sale, mai multe persoane au reacţionat susţinând că au avut parte de aceleaşi condiţii în unitatea medicală, iar o mamă a trimis presei imagini video pe care femeia spune că le-a înregistrat în spital în luna august şi în care se vede cum saloanele sunt năpădite de gândaci.
„Este inuman ce se petrece acolo. Am fost internată cu fetița acolo, în luna august. Când afară erau 38 de grade trebuia să ne descurcăm cu o singură baie pe tot holul. După trei zile de stat în spital am plecat pe semnătură. Fără tuburi cu spray împotriva insectelor nu ai ce căuta acolo”, a afirmat femeia.

Politica