vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un părinte reclamă: Mizerie şi mame care dorm chircite în pătuţuri lângă copiii lor la SJU Craiova

Tatăl unui copil, în vârstă de un an şi patru luni, care a fost internat, duminică, la Secţia de Pediatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă reclamă condiţiile de aici. Bărbatul a postat, pe facebook, o fotografie în care se vede cum soţia şi copilul său dorm înghesuiţi într-un pătuţ vechi.

Spitalul nr1 de urgenta Craiova 2018 sectia pediatrie.Cum este posibil in sec 21 sa existe intr.un spital de urgenta asemenea condiții,asemenea paturi vechi de peste 30 ani,sa dormi cu copilul intr.un pat 1500×800 dacă este si atat,fără perne,fara paturi.Sa imi bag eu _I_ in conducerea voastră de jeguri ordinare ca banii stiti sa ii luati.Numai de furat sunteti buni,dar sa modernizati un spital nu vreti ca nu va mai saturați de bani…..Femeile muscate de fel si fel de ganganii,un miros insuportabil in saloane…..????Fara un frigider sa iti pui mâncarea,fără un dulap sa iti pui hainele…..fără,fără,fără…..”, scrie bărbatul pe facebook.

În urma postării sale, mai multe persoane au reacţionat susţinând că au avut parte de aceleaşi condiţii în unitatea medicală:

Policlinica Buna Vestire Craiova

Si eu am fost si mi sa spus că nu sunt acolo sa dorm si de aceea nu sunt paturi mari si cu cârpa de ștergea pe jos ștergea si masa si la baie si spuneau că hainele noastre sunt contaminate cu microbi sa la ținem afara ca acolo e mediu steril…”

Ce “dragut”!! Si in 2014 era la fel… iar eu fac referire la sectia de neonatologie a aceluiasi spital. Oroarea acelor conditii m a traumatizat si pana si in ziua de azi ma cutremur cand imi amintesc. Nu o sa uit jegul de pe scheletul metalic al patului la modul ca ti se lipea mana de el… apoi gandacii….salteaua (mi am adus lenjerie de acasa si dezinfectat cat am putut impreuna cu mama mea), grupul sanitar insalubru si defect. Regret ca nu am avut atunci putere pt a ma revolta…”

Eu am trecut prin experiența asta, am dormit într-un pat de 1.20 cred,de fapt impropriu spus dormit .Am ațipit chircita intr-un colt, câteva zile, deoarece trebuia sa ii fac copilului loc.Insectele erau prezente peste tot, toaleta nespălata, igiena zero. Am evadat fara sa astept macar sa ies pe semnătura cu copilul .Mediul era de-a dreptul toxic!”

La Nr1 e plin de gongi am foat internata cu băiețelul și când mi-am adus lenjerie de acas au început sa tipe ca lenjeriile lor sunt curate, pe lângă ca erau rupte și gri de la mizerie trebuia sa păzesc copilul noaptea sa nu se urce Gongile pe el”

Am încercat să luăm legătura telefonic cu noul manager al SJU Craiova însă acesta nu a răspuns.

Politica