joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: ,,Barosanii” din poliție se bat pe funcțiile de conducere

Au fost numiți prin împuternicire, adică au devenit un fel de șefi cu zilele numărate. Iar concursul pe posturile lor a fost deja deschis. Vom vedea la final cine îi va detrona. IPJ Mehedinți are de câteva zile 2 noi adjuncți împuterniciți la comanda instituției. Primul este comisarul șef Sabin Dumitrășconiu, al doilea este Claudiu Adrian Dichis. Ambii au lucrat înainte la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Mehedinți pe posturi de ofițeri specialiști, marca ,,no name”. Niciunul n-are rezultate străucite și nu s-a remarcat cu ceva deosebit în profesie. Se bănuiește că au pile pe undeva dar nu există probe concrete în acest sens. De parcă ar fi siamezi, ambii au în proprietate câte o casă și câte un apartament, câte o mașină proprietate personală, dar și datorii uriașe la bănci…

Prim adjunctul dinaintea lor, comisarul șef Mirel Dumitru, la loc comanda

Singurul adjunct de la comanda IPJ Mehedinți care fusese înaintea lor, comisarul șef Mirel Dumitru, a revenit la comanda Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Mehedinți. Motivul, din punct de vedere legal nu mai putea rămâne în funcție prin împuternicire. Nu i se mai putea prelungi împuternicirea. Ca atare, cele două posturi de adjuncți au fost scoase la concurs. Concursul va avea loc la București la IGPR. Din primele verificări reiese că bătălia va fi aprigă. Au început să se dea telefoane în stânga și în dreapta dar mai ales în stânga, căci stânga e la putere, căci o ,,recomandare” de la cine trebuie sau ,,o vorbă bună” contează… În cursa aceasta au intrat comisarul șef Sabin Dumitrășconiu, comisarul șef Adrian Dichis, comisarul șef Mirel Fota și comisarul șef Raminel Ștefan Bibu, Șeful Serviciului de Ordine Publică din cadrul IPJ Mehedinți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Averile noilor adjuncți: Dichis și soția câștigă aproape 14.000 de lei lunar

Câștigă lunar, numai din salariu, împreună cu soția, aproape 14.000 de lei adică 140 de milioane de lei vechi dar nu are niciun ban pus deoparte ba chiar e dator 20.000 de euro. Cel puțin așa susține în scris în declarația de avere comisarul șef Claudiu Adrian Dichis. Potrivit documentului oficial, polițistul are un apartament în Drobeta Turnu Severin, în suprafață de 48 mp obținut prin vânzare cumpărare în anul 1996. El mai deține o casă în suprafață de 50 mp în comuna Gârla Mare cumpărată în anul 1992. Are un Opel Astra an de fabricație 2003. Și cam la atât se rezumă averea lui. El declară că nu deține metale prețioase, bijuterii, obiecte de artă, conturi și depozite bancare, plasamente și investiții directe, împrumuturi acordate. Spune că nu a primit cadouri, servicii sau avantaje primite gratuit sau subvenţionate faţă de valoarea de piaţă,din partea unor persoane, organizaţii, societăţi comerciale, regii autonome, companii/societăţi naţionale sau instituţii publice româneşti sau străine, inclusiv burse, credite, garanţii, decontări de cheltuieli, altele decât cele ale angajatorului, a căror valoare individuală depăşeşte 500 de euro. Și până la proba contrară trebuie crezut pe cuvânt. Dacă nu are nimic din toate acestea, polițistul are altceva și anume datorii. El scrie cu mâna lui că are un credit împrumutat de la CEC Bank în anul 2006 și scadent în anul 2021 în valoare de 20.000 de euro. Cu toate că din declarația de avere pare oarecum sărăntoc în comparație cu alți șefi din IPJ Mehedinți cum ar fi de exemplu Robert Țogoe sau alții, comisarul șef Claudiu Adrian Dichis a obținut un venit anual de 63.719 lei plus al soției de nu mai puțin de 87.359 lei, deci mai bine de 150.000 de lei, adică peste un miliard și jumătate de lei vechi.

Comisarul șef Dumitrășconiu are și el două case

Are un aparatement și o vilă de lux dar și o datorie de circa 300.000 de lei, 3 miliarde de lei vechi! Potrivit declarației de avere comisarul șef Sabin Dumitrășconiu deține un teren intravilan de în suprafață de 435 mp în Drobeta Turnu Severin. La capitolul clădiri stă destul de bine. El are un apartament în Drobeta Turnu Severin în suprafață de 60 mp dar și un ditamai viloi în construcție, în suprafață de 380 mp tot în Drobeta Turnu Severin. Polițistul este proprietarul unei mașini marca Skoda an de fabricație 2006. În declarația de avere acesta susține că nu deține metale prețioase, bijuterii, obiecte de artă, conturi și depozite bancare, plasamente și investiții directe, împrumuturi acordate. În schimb, comisarul șef Sabin Dumitrășconiu declară că este dator vândut. Concret are datorii în valoare totală de 292.651 de lei ce constau într-un credit contractat în anul 2017 și scadent în anul 2033 la BRD. Polițistul a obținut un venit anual salarial de 68.972 de lei.

Politica