joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O stradă importantă din Craiova, redenumită Ilie Balaci. În plus, anual, va fi organizată o gală în memoria sa

În memoria marelui fotbalist Ilie Balaci și în semn de respect față de tot ceea ce a însemnat legendarul sportiv pentru fotbal și comunitate, Primăria Municipiului Craiova va organiza în fiecare an o Gală care îi va purta numele, în cadrul căreia vor fi premiați cei mai buni juniori de fotbal, iar o stradă importantă din Municipiul Craiova va fi redenumită cu numele legendarului jucător, au anunţat reprezentanţii Primăriei Craiova într-un comunicat de presă.

“Ilie Balaci a fost un adevărat ambasador al Craiovei, iar Primăria Craiova îi va cinsti memoria astfel încât marele jucător să rămână pentru totdeauna aproape de sufletele noastre. Executivul Primăriei va propune Consiliului Local, în perioada imediat următoare, instituirea unei gale anuale pentru premierea celor mai buni juniori de fotbal, așa cum și-a dorit, de-altfel, și marele jucător. Prima ediție a acestei gale va fi la sfârșitul acestui an și îi va purta numele. De asemenea, la o viitoare ședință a Consiliului Local, vom propune ca o stradă importantă din Municipiul Craiova să primească numele Ilie Balaci”, precizează Mihail Genoiu, primarul Municipiului Craiova, conform comunicatului citat.

Primăria reaminteşte că Ilie Balaci a devenit, în 2002, Cetățean de Onoare al Municipiului Craiova şi anunţă că marele fotbalist va fi înmormântat marți, 23 octombrie 2018, cu onoruri militare asigurate de Garnizoana Craiova din cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est.

Policlinica Buna Vestire Craiova

PROGRAM FUNERALII ILIE BALACI

Marți, 23.10.2018
09.00 – Depunerea trupului neînsuflețit pe terenul Stadionului Ion Oblemenco
11.30 – Slujbă In Memoriam oficiată de un sobor de preoți de la Mitropolia Olteniei, pe terenul Stadionului Ion Oblemenco
12.15 – Plecare spre Biserica Sf. Ilie
13.00 – Sosire Biserica Sf. Ilie – Slujba de înmormântare oficiată de un sobor de preoți în frunte cu IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei
14.00 – Plecare spre Cimitirul Sineasca

Cortegiul funerar se va deplasa pe traseul: Biserica Sf. Ilie – Primăria Municipiului Craiova – Universitatea din Craiova – Calea București – Pasajul Suprateran – Str. Amaradia – Str. George Enescu – Cimitirul Sineasca.

Politica