marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Premiul Avram Iancu, acordat avocatului Călin Andrei Zamfirescu

Dublu eveniment organizat de Baroul Dolj. Avocaţi, judecători, profesori universitari din Craiova şi nu numai s-au reunit, joi, la Sala Oglinzilor a Muzeului de Artă, la festivitatea de decernare a Premiului „Avram Iancu” pentru anul 2018, dar şi pentru a lua parte la ceremonia de depunere a jurământului profesional de către avocaţii stagiari care au promovat examenul de primire în profesie în sesiunea august 2018 în faţa Consiliului Baroului Dolj.

Premiul, pe lângă cinstirea şi eternizarea marelui erou al Naţiunii Române, Avram Iancu, care a fost avocat, are drept scop recunoașterea meritelor unei personalități din domeniul științelor juridice și al avocaturii. Anul acesta, distincţia i-a fost acordată avocatului Călin Andrei Zamfirescu, preşedintele de onoare al Uniunii Naţionale a Barourilor din România.

Pe lângă faptul că premiul Avram Iancu este unicat în peisajul activităţilor juridice, practic este singurul premiu care se acordă unei personalităţi din domeniul nostru, trebuie să subliniez că este un bun prilej pentru noi pentru a sublinia valorile care ne-au adus, ne ţin laolaltă în această profesie. (…) Noi am avut în vedere contribuţia domniei sale (n.r. a avocatului Călin Andrei Zamfirescu) la dezvoltarea profesiei noastre. Este suficient să vă spun că domnia sa a fost timp de două mandate preşedinte al Uniunii Avocaţilor, cum era denumirea la vremea respectivă a Uniunii Barourilor Române. Este specialist în litigii de drept comercial. În special în arbitraj. Domnia sa a fost implicat în multe proiecte complexe interne şi internaţionale”, a declarat av. Lucian Bernd Săuleanu, decanul Baroului Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Călin Andrei Zamfirescu a mulţumit pentru distincţia primită şi a mărturisit că este legat sufleteşte de Craiova. A ales însă să vorbească mai puţin despre sine şi s-a adresat cu precădere noilor avocaţi.

Aveţi ca misiune să ajutaţi oamenii în nevoie, să ajutaţi la aflarea adevărului, să-l descoperiţi. Sunt nişte misiuni foarte importante. Nu se fac uşor. Nu vă veţi putea acomoda cu aceste sarcini imediat (…) trebuie să depăşiţi acest prag, acest handicap al tinereţii şi să vă maturizaţi rapid”, le-a transmis Zamfirescu noilor avocaţi.

La eveniment a fost prezent şi Ionel Turculeanu, fost decan al Baroului Dolj, vicepreşedinte al Uniuniunii Barourilor din România, acesta transmiţându-le tinerilor: „Vă felicit pentru examenul deosebit de dur pe care l-aţi primit (..) vă cer să fiţi orgolioşi că faceţi parte din Baroul Dolj”.

Judecător la Curtea de Apel Craiova, Ionel Grigore a afirmat, la rândul său: „A fost un examen greu şi îi felicit pe colegii avocaţi şi vă doresc să aveţi parte, în sălile de judecată, de magistraţi care să vă respecte şi să vă asculte. La iniţiativa doamnei preşedinte Adina Ponea, vă invit ca anul viitor acest eveniment al dumneavoastră să se desfăşoare la sediul Curţii de Apel Craiova. Poate nu este un sediu la fel de frumos ca cel în care ne aflăm astăzi, dar noi sperăm ca în doi trei ani să fim în Palatul de Justiţie care se va construi şi să putem continua această colaborare în noul sediu”.

Sevastian Cercel, decanul Facultăţii de Drept din Craiova, a precizat că este foarte important pentru el să vadă la acest eveniment foarte mulţi absolvenţi ai instituţiei de învăţământ pe care o reprezintă şi le-a transmis acestora că facultatea are în continuare nevoie de ei.

Ion Dragne, decanul Baroului Bucureşti, Mihăiţă Bubatu, decanul Baroului Olt, Dan Oancea, membru în consiliul UNBR, se numără printre cei care le-au urat succes tinerilor avocaţi şi care au felicitat Baroul Dolj pentru acordarea premiului „Avram Iancu”.

Politica