sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Trei zile de doliu în Crimeea, după masacrul de la un colegiu tehnic

Sunt trei zile de doliu în peninsula Crimeea, după ce un tânăr, și-a ucis cu sânge rece colegii și profesorii, apoi s-a sinucis. Bilanțul victimelor a crescut la 20 de morți și peste 50 de răniți. 10 persoane sunt în stare foarte gravă.

Inițial, tragedia de la colegiul tehnic a fost calificată drept atac terorist. După ce s-a stabilit cu certitudine că autorul a fost unul singur, dosarul a fost deschis pentru crime multiple.

Vladislav Roslyakov, autorul crimei, este un tânăr de 18 ani. Părinții sunt despărțiți, el locuid de 6 ani numai cu mama, care lucrează ca asistentă medicală la o clinică din localitate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Paradoxal este că mama era de serviciu ieri la spital când au fost aduși răniții. Le-a acordat primul ajutor și asistență medicală fără să știe că autorul actului sângeros este chiar fiul ei.

Acum femeia este anchetată de procuratură.

Se știe că lui Vladislav îi plăcea să tragă cu arma, lua lecții de tir. Chiar luna trecută a primit permis de port armă, iar în urmă cu câteva zile și-a cumpărat legal o pușcă și 150 de cartușe.

Dispozitivul exploziv, pe care l-a detonat ieri în sala de mese îl asamblase singur după schițe și instrucțiuni găsite pe internet.

Pe 17 octombrie, Vladislav Roslyakov, elev din 2015, la Colegiul Politehnic din Kerci, Crimeea, a ajuns la școală la prânz, a urcat la etajul 2 și a început să tragă în toată lumea. A ucis 19 persoane și a rănit alte zeci. Când a terminat muniția a detonat o bombă facută acasă.

foto: captura facebook

Politica