vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Investitorii îi cer lui Mark Zuckerberg să părăsească poziţia de preşedinte de la Facebook

Investitorii se revoltă împotriva lui Mark Zuckerberg şi cer să părăsească poziţia de preşedinte, din cauza scandalurilor în care a fost implicată compania în ultimul an.
Este vorba de trezorerii de stat din Illinois, Rhode Island şi Pennsylvania, precum şi New York City Comptroller Scott Stringer care au făcut propunerea, alăturându-se altui investitor, Trillium Asset Management.
Cei patru speră să obţină sprijin din partea altor administratori de active. Totuşi, ei sunt conştienţi că au puţine şanse de reuşită, în condiţiile în care Zuckerberg controlează 60% din acţiuni, dorind mai mult să atragă atenţia că trebuie să se discute situaţia companiei.

Cel mai recent scandal a fost vineri, 12 octombrie când Facebook a anunţat că hackerii au accesat conturile a aproximativ 30 de milioane de utilizatori, sustrăgând datele din 29 de milioane de profiluri.
Din 15 milioane de conturi online, hackerii au sustras numele şi detalii de contact precum numere de telefon sau email. În alte 14 milioane de profiluri online au fost accesate numele de utilizator, datele despre gen, despre limba folosită, despre statutul în relaţii, religie, oraşul de domiciliu, data naşterii, informaţii despre dispozitivul folosit pentru activităţile pe Facebook, despre educaţie, loc de muncă şi ultimele zece locuri vizitate.

Politica