vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cocaină şi cinci pistoale, găsite de poliţişti în Pieleşti

Cinci pistoale neletale, muniţie şi cocaină au găsit poliţiştii doljeni în casa unui tânăr din Pieleşti, în urma unei percheziţii. Potrivit Poliţiei, armele şi muniţia au fost cumpărate din Bulgaria şi introduse ilegal în ţară.

În cursul acestei zile, poliţişti din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Dolj, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Pieleşti şi o grupă din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale au efectuat o percheziţie domiciliară în comuna Pieleşti, la locuinţa unui tânăr de 26 de ani.

 

În urma percheziţiei domiciliare, au fost depistate patru arme (pistoale) neletale, calibrul 9 mm, un pistol neletal, calibru 8 mm, 216 cartuşe neletale şi 15 bile din material plastic, transparent, ce conţineau o substanţă pulverulentă de culoare albă, respectiv cocaină.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din cercetări a rezultat că armele şi muniţia ar fi fost cumpărate, în cursul lunii octombrie a acestui an, din Bulgaria şi introduse în România, fără a fi declarate organelor vamale de control”, arată IPJ Dolj.

Bunurile găsite în urma percheziţiei au fost ridicate de poliţişti, iar în cauză se efectueaza cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă calificată, precum şi infracţiuni prevăzute de legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Dosarul a fost înaintat, cu propunere de declinare a competenţei, către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, unitate competentă cu soluţionarea, în vederea luării măsurilor legale, mai arată IPJ Dolj.

Politica