vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Afacerist din Slatina tâlhărit şi abandonat în câmp

Omul de afaceri slătinean Marin Buliteanu a fost tâlhărit, la sfârşitul săptămânii, de două persoane mascate, care l-au lovit, i-au luat mai multe sume de bani, l-au lăsat pe un câmp din apropierea comunei Slătioara, şi au plecat cu maşina acestuia.

Tâlhăria s-a petrecut, sâmbătă seara, la o cabană pe care Buliteanu o deţine, pe drumul naţional DN 65, între Slătioara şi Găneasa, zona fiind plină de vegetaţie. Omul de afaceri a fost lovit de două persoane mascate, în momentul în care a coborât din autoturism. Apoi, a fost legat la mâini şi la ochi. Cei doi au căutat, ulterior, prin imobil cheile de la o cutie metalică folosită de Buliteanu pentru a ţine banii. Acolo au găsit aproximativ 45.000 euro şi 10.000 lei, bani pe care i-au luat.
Legat la ochi şi la mâini, Marin Buliteanu a fost băgat în propria maşină şi dus pe câmp, la aproape un kilometru distanţă de cabană, unde a fost abandonat. Hoţii au fugit cu maşina, care a fost găsită a doua zi, în judeţul Vâlcea, pe centura oraşului Drăgăşani. Poliţiştii au deschis un dosar pentru tâlhărie calificată. Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, a declarat că incidentul a fost anunţat de victimă abia la o oră de la producere.
„La data de 13 octombrie, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat prin 112 despre faptul că două persoane mascate ar fi pătruns într-o cabană din comuna Slătioara, unde ar fi imobilizat un bărbat în vârstă de 70 ani, din municipiul Slatina, l-ar fi agresat și i-ar fi sustras o sumă de bani, după care ar fi plecat cu autoturismul acestuia. Echipa operativă s-a deplasat la fața locului, constatând că evenimentul a fost sesizat la aproximativ o oră, după producere. Mașina a fost găsită și predată proprietarului. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată”, a declarat reprezentantul IPJ Olt.

Politica