miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Termo ar putea porni căldura de săptămâna viitoare

Societatea de Termoficare ar putea începe furnizarea agentului termic în apartamentele craiovenilor de săptămâna viitoare. Aceasta, după ce a fost anunţată o scădere a temperaturilor începând cu data de 21 octombrie.

În perioada următoare SC Termo Craiova SRL va face probe la cald, pregătindu-se pentru furnizarea agentului termic în oraş. Până acum au primit căldură doar cei care au solicitat expres acest lucru, precum Spitalul Filantropia și o grădiniță din oraș.
„Condițiile pentru începerea furnizării agentului termic, conform legislației în vigoare, sunt ca trei zile consecutiv să se înregistreze temperaturi medii sub 10 grade Celsius în intervalul orar 18.00 – 6.00. Nu a fost cazul până acum. Și eu verific mereu acest lucru.
Vom stabili cum vor fi efectuate probele la cald întrucât de duminică se anunță temperaturi mai mici”, a declarat viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan.
Deşi până acum doar Spitalul Filantropia și o grădiniță au cerut să primească agent termic, mulţi părinţi spun că în unităţile de învăţământ din Craiova este frig, în special în primele ore.
Nici în apartamente nu este foarte confortabil.
„Am mai băgat radiatorul în priză, dar l-am oprit înainte să adorm. Dimineaţă deja era foarte frig. Mereu ne trezim cu dureri de cap”, spune un craiovean. Un altul afirmă: „Cine are centrală proprie e fericit. Cine depinde de Termo stă şi suferă.
Ne acoperim de acum cu plapuma. Nu or fi fost sub 10 grade, dar a fost destul de frig multe zile la rând, iar pereţii s-au răcit. Aşteptăm să se gândească şi la noi”.

Politica