marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Incendiu care a durat peste 5 ore. Două persoane arse, case și anexe distruse

Două persoane au ajuns la spital cu arsuri de gradul I și II, la nivelul capului și al mâinilor, în urma unui incendiu puternic dintr-un sat din județul Vâlcea. Flăcările au făcut scrum două locuințe, iar alte anexe au fost tranformate în cenușă. Câteva animale au murit. În plus, una din cele trei autospeciale trimise la intervenţie s-a defectat din cauza terenului accidentat.
Incendiul a izbucnit în satul Bogdăneşti din comuna Tomşani, în jurul orei 15.30 şi la ora 21.00. Urmările au fost grave: proprietarul în vârstă de 75 de ani are arsuri de gradul II la nivelul mâinilor, iar un vecin de 43 de ani are arsuri de gradul I la nivelul feţei. Cei doi au fost preluaţi de ambulanţele SAJ Vâlcea şi transportaţi la Spitalul Horezu. Din primele cercetări, pompierii bănuiesc că incendiul a fost provocat de folosirea unei forje pentru manufacturare în spaţiu închis.
50% din locuințe au ars, alte anexe au fost făcute scrum, iar mai multe păsări și un porc au murit. De altfel, focul s-a extins și în gospodăria vecină. Acolo a distrus în proporţie de 40% un alt depozit de furaje, în suprafaţă de 50 mp precum şi marfa depozitată – aproximativ 4 tone. O autospecială s-a defectat la motor din cauza terenului. Alte două echipaje au fost trimise.
Potrivit ultimelor informaţii venite din partea ISU Vâlcea, intervenţia la incendiul de la Tomşani s-a finalizat târziu în noapte, după ora 00.30. Practic, flăcările au fost lichidate după aproape 10 ore de la declanşarea lor.

Politica