marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

DJ 546, refăcut la Teslui

Lucrările pentru refacerea segmentului din drumul judeţean DJ 546, afectat de o alunecare de teren, pe raza localităţii Teslui, vor începe săptămâna viitoare, potrivit reprezentanţilor CJ Olt.

Directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Olt, Cornel Motoi, a declarat, marţi, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, că a fost emisă autorizaţia de construire. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 2.403.474 lei, TVA inclusă, banii venind din Fondul de rezervă al Guvernului României.
„Licitaţia este adjudecată, a fost emisă autorizaţia de construire, iar de săptămâna viitoare constructorul se va apuca de lucrare”, a declarat Motoi. Alunecarea de teren de pe DJ 546 s-a produs la sfârşitul lunii martie, fiind provocată de apa scursă de pe versanți provenită din topirea zăpezii. La acea dată, parapetul drumului și un indicator rutier s-au prăvălit la vale. Traficul rutier se desfășoară pe un singur sens.
În afară de această lucrare derulată cu fonduri de la Guvern, Consiliul Județean investește și din bugetul propriu în modernizarea drumurilor. Astfel, la ședința anterioară au fost aprobate lucrări de modernizare pe drumurile județene din localitățile Sârbii Măgura,
Oporelu, Cezieni și Schitu.

Politica