vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Aur, argint și bronz pentru elevii români

Lotul olimpic al României a obţinut două medalii de aur, o medalie de argint şi două medalii de bronz la cea de-a XXIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie. Competiţia a avut loc în Colombo (Sri Lanka), şi a reunit 80 de concurenţi din 18 ţări.

Elevii laureaţi cu aur sunt Daria Maria Hărăbor (Şcoala gimnazială nr. 29 din Bucureşti) şi David Corneliu Turturean (Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava). Traian Rareş Tuş (Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare) a fost distins cu medalia de argint, iar Maria Iordache (Şcoala gimnazială „Mihai Eminescu” din Brăila) şi Vlad Roşca (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) au fost medaliaţi cu bronz.

Elevii au fost coordonați şi însoţiți de profesorii Cătălina Anca Marian (Colegiul Naţional „Inochentie Micu Clain” din Alba Iulia) şi Grigoruţă Oniciuc (Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministerul Educaţiei precizează faptul că, elevii români care obţin medalii şi menţiuni la olimpiadele internaţionale/ regionale sunt premiaţi în fiecare an de minister. De asemenea, profesorii care pregătesc elevul/ elevii sunt recompensaţi cu un premiu în bani, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru elevul sau unul dintre elevii premiaţi. Pentru şcoala pe care elevul/ elevii o frecventează sau a/ au frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest ultim caz, sumele sunt utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ.

Sursa foto: Facebook/ Ministerul Educației Naționale-România

Politica