joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Pădurice de salcâm din Livezile distrusă de flăcări

În ultimele ore, pompierii mehedinţeni au desfăşurat 25 de misiuni în situaţii de urgenţă, dintre acestea 16 au fost pentru stingerea unor incendii, iar alte nouă pentru asistenţă medicală de urgenţă.

Dintre cele 16 incendii, 14 au izbucnit la vegetaţie uscată pe raza localităţilor: Devesel, Vânju Mare, Drobeta Turnu Severin, Bucura (2), Pluta, Scânteieşti, Hurduceşti, Batoţi, Bistreţu, Livezile, Strehaia, Burila Mare şi Traian, fiind afectate peste 260 de hectare, iar în localitatea Livezile, zona Stârmina, flăcările au cuprins şi 0.5 hectare de litieră în pădurea de salcâm.

Alte două incendii s-au manifestat la două gospodării cetăţeneşti din localităţile Huşiţa şi Izvoru Bârzii. Primul incendiu a fost stins de pompieri în limitele găsite, flăcările cuprinzând o suprafaţă totală de circa 200 mp din acoperişurile a două case, precum şi bunurile din două camere de locuit. Cauza probabilă de izbucnire a acestuia a fost determinată de crearea din culpă a condiţiilor pentru generarea incendiului. Cel de al doilea incendiu, a fost anunţat în scurt timp de la izbucnire, pompierii intervenind prompt pentru stingerea acestuia. Flăcările au cuprins circa 2 mp din acoperişul unei anexe gospodăreşti şi aproximativ un metru cub de lemne de foc. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de depozitarea jarului nestins în apropierea substanţelor combustibile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica