sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România rezistă eroic în 10 și salvează un punct!

Tricolorii au remizat alb cu sârbii, după o partidă în care au exersat doar faza defensivă. Niciunul dintre cei doi jucători ai CSU Craiova nu a fost implicat în meci.

România – Serbia 0-0
România: Tătărușanu – Manea, Tamaș, Săpunaru (cpt.), Toșca – Băluță, Marin – Maxim
(71 Rotariu), Stanciu, Drăguș (45+2 Nedelcearu) – Țucudean (79 Keșeru). Selecționer:
Cosmin Contra
Serbia: Rajković – Rukavina, Milenković, Veljković, Rodić (76 Miletic)– Lukić,
Maksimović – Gaćinović (63 Milinkovic Savic), Tadić (cpt.), Radonjić –
Mitrović. Selecționer: Mladen Krstajić.
Eliminat: Tamaș 45

Selecționerul Contra nu e adeptul teoriei potrivit căreia „echipa învingătoare nu se schimbă”. Astfel încât, deși victorios în Lituania cu Mitriță și Bancu titular, stabilește unsprezecele cu Serbia uitându-i pe cei doi olteni pe banca de rezerve. Tricolorii își recunosc din start statutul de outsideri și pornesc meciul în propria jumătate, din care nu ies decât prin contraatacuri. Sârbii profită, preiau clar controlul și îi masează pe Săpunaru și compania în careul lui Tătărușanu. Prima șansă o are masivul Mitrovic, dar trage prost din 2 metri. Marin ripostează cu un șut din lovitură liberă, pe jos, respins în corner de portar. Gacinovic ratează o deviere din marginea careului mic pe care scria gol. În finalul
reprizei, Tamaș e eliminat după un fault grosolan în careu. Tadic ratează penalty-ul.
Cu un om mai puțin, România face încă un pas în spate. Ne apărăm mai rău ca francezii la Verdun, iar sârbii pun tunurile pe noi. Noroc cu Manea că se nimerește pe traiectoria șutului lui Radonjic. Lukic trage pe lângă de la 30 de metri, nici Mitrovic, din câțiva metri nu nimerește. E asediu la poarta României. Lovitura de cap a lui Mitrovic e scoasă cu vârfurile degetelor de Tătărușanu. Mai scăpăm o dată. În ultimul sfert de oră, plavii parcă joacă pe semicerc, ca la handbal și aruncă mingi în 6 metri. Rezistăm! Mitrovic o bagă în ațe, dar din ofsaid. Răsuflăm ușurați. Obținem un punct, care nu ne ajută prea tare în bătălia pentru primul loc, întrucât rămânem la 2 puncte distanță de Serbia, când mai sunt 2 meciuri de jucat de fiecare echipă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Clasament
1. Serbia 4 2 2 0 5-2 8
2. România 4 1 3 0 4-3 6
3. Muntenegru 3 1 1 1 2-2 4
4. Lituania 3 0 0 3 1-5 0

Următoarele meciuri
17 noiembrie
Serbia – Muntenegru
România – Lituania
20 noiembrie
Serbia – Lituania
Muntenegru – România

Politica